2009-05-16 12:11:19• hírek • Ferenczi Noémi

Idén is megtartják a Hám János Napokat

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont az idén is megszervezi immár hagyományossá vált rendezvényét a Hám János Napokat.

A kétnapos rendezvény május 22-én kezdődik ünnepi szentmisével a Székesegyházban, melyen Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök fog misézni, szentbeszédet mond dr. Kerényi Lajos SchP atya, majd a Hám János szobor megkoszorúzása következik. Verset mond Fodor Balász tízedik osztályos tanuló. Ez után koszorú elhelyezésére kerül sor Nm. Ft. Reizer Pál megysépüspök sírjánál.

Délelőtt 11 órai kezdettel lesz az ünnepség megnyitója az iskolaközpont dísztermében, melyen köszöntőt mond Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök és Ádámkó István iskolaigazgató, majd fellép az iskolaközpont kisiskolásaiból álló tánccsoportja.

 

 

Dr. Kerényi Lajos SchP atya előadása fog következni, majd pedig az Adoremus kórus és a Históriás együttes lép színpadra, végül pedig Hám László előadását kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Délután 4 órakor kerül sor az új iskolafilm bemutatására szintén a díszteremben, majd vetélkedő következik. A vetélkedő után a diákok tudományos dolgozataikat fogják bemutatni, melyet a Szent Pál nyomában témakörben kellett írniuk.

„Fegyelmezés az iskolában és a családban" címmel interaktív előadás kerül megrendezésre Frigy Szabolcs és Lepedus István tanárok irányításával. Az első nap táncos mulatsággal zárul.

A szombati nap folyamán műveltségi vetélkedő lesz a díszeremben, illetve a délelőtt folyamán kézművesfoglakozások illetve táncház, mely keretében szatmári táncokat sajátíthatnak el az érdeklődők. Ezen kívül lesz még zenei verseny és sor kerül az idei év okleveleinek ünnepélyes átadására.


Koszorúzás Hám János szobránál 2007-ben
Koszorúzás Hám János szobránál 2007-ben


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: