2013-07-02 12:50:35• hírek • ITcafe.hu

Nehezen lép egyről a kettőre a BlackBerry

Bár a cég bevételei nőttek, a BB10 modellek iránti kereslet egyelőre jócskán elmarad a várakozásoktól.

Közzétette a BlackBerry 2014-es pénzügyi évének első negyedéves eredményét, és a számok nem túl rózsásak. A kanadai gyártó a június elsejével lezárt 3 hónapos időszak alatt 84 millió dolláros nettó veszteséget hozott össze, amit főleg a vártnál gyengébben alakuló készülékeladásoknak és egy egyszeri negatív tételnek köszönhetnek.

A gyártó 15 százalékkal, 2,8 milliárdról 3,1 milliárd dollárra tudta növelni bevételét (az elemzők 3,4 milliárdot vártak), az ázsiai és észak-amerikai régióban az egy évvel ezelőttihez képest 30 százalékkal több pénz folyt be a BlackBerry kasszájába. A bevétel 71 százaléka készülékértékesítésből, 26 százaléka szolgáltatásokból, 3 százaléka pedig szoftverből származott.

A 6,8 millió BlackBerry telefonból 2,7 millió volt már az újabb, BB10-es modell, ami még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlja, és azt mutatja, hogy a jó kezdés után meglehetősen megcsappant az új telefonok iránti kereslet.

edig a cég lehetőségeihez képest rengeteget költ a BB10 telefonok népszerűsítésére és piaci bevezetésére, de az úthengerként nyomuló Android és a viszonylag stabil és hűséges felhasználói bázist magáénak tudható iOS mellett nagyon nehezen tud érdemben teret (vissza)nyerni a BlackBerry.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: