2012-10-12 15:17:54• hírek • Póti Orsolya

Nyílt kapuk a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége nyílt nappal emlékezett meg a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjáról. A felügyelőség munkatársai október 12-én 10.00-13.00 óra között fogadták az érdeklődőket.

A Természeti Katasztrófák Megelőzésének Világnapján a legfontosabb cél a katasztrófák megelőzése, a pusztítás mértékének csökkentése és a hatékony védekezési módszerek kidolgozása. A világnapot 1987-ben hozta létre az ENSZ, abból a célból, hogy megemlékezzen a természeti katasztrófák áldozatairól, és ráirányítsa a figyelmet a katasztrófák okaira.

A megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége nyílt napot és bemutatókat szervezett a világnap alkalmából. A felügyelőség korszerű felszerelései iránt érdeklődők pénteken 10.00-13.00 óra között látogathattak a székhelyre, ahol különféle bemutatók zajlottak.

13 órától a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium udvarán került sor bemutatóra a tanintézmény diákjainak és a Szatmári Vöröskereszt önkénteseinek közreműködésével. A rendezvényen résztvevők megtudhatták, hogy a felkészült csapat bizonyos katasztrófák után, miképpen menti ki az áldozatokat.

A legfontosabb beavatkozási intézkedések a következők voltak: a hallgatók és oktatók kimentése, kutatás az érintett területen, a kereső- és mentőakciók összehangolása, tűzoltás és orvosi elsősegélynyújtás.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: