2011-07-28 14:00:15• hírek • Szatmár.ro

Nyilatkozatháború az RMDSZ-ben

Kereskényi Gábort, a szatmárnémeti RMDSZ vezetőjét felháborították Ilyés Gyula nyilatkozatai.

Csütörtök délben a Szatmárnémeti RMDSZ vezetősége sajtótájékoztatón reagált a román sajtóban Ilyés Gyula esetleges polgármesterjelöltségével és az ezzel kapcsolatos nyilatkozatokra. A polgármesternek a szerdán megtartott sajtótájékoztatón tették fel a kérdést: szándékszik- e újabb mandátumért indulni.

Az Informatia Zilei címlapon gyakorlatilag tényként közölte, hogy Ilyés Gyula lesz az RMDSZ polgármesterkelöltje, a Gazeta de Nord-Vest az Ilyés által megfogalmazott kritikát emelte ki, melyben a szervezeten belüli választással kapcsolatban mondott véleményt, miszerint nem biztos, hogy az a legmegfelelőbb a polgármesteri cím betöltésére, aki a legtöbb szimpatizánst tudja megmozgatni a belső választásokon.

Kereskényi Gábor szatmárnémeti RMDSZ-elnöknél elsősorban ez a kijelentés verte ki a biztosítékot: szerinte ugyanis jogtalanul bírál Ilyés egy olyan demokratikus választási rendszert, amely végtére is kétszer polgármesterjelöltséghez juttatta. Kereskényi szerint a szervezeten belül működő belső választás demokratikus, amelyen minden aktív RMDSZ-tag véleményt mondhat, hogy kit szeretnének tanácsosként, polgármesterként vagy akár megyei tanácselnökként jelölve látni.


Dr. Magyar Lóránd alelnök és Kereskényi Gábor városi RMDSZ-elnök a sajtótájékoztatón
Dr. Magyar Lóránd alelnök és Kereskényi Gábor városi RMDSZ-elnök a sajtótájékoztatón


- Az RMDSZ-t az különbözteti meg a többi párttól, hogy itt egy jól működő belső választással dől el a jelölt kiléte, nem pedig egy teraszon, egy hideg fröccs mellett döntik el érdekcsoportok, hogy kiből legyen polgármester - nyilatkozta az elnök.

Elmondása szerint nem helyénvaló, hogy valaki már idő előtt kampányba kezd, hiszen 2011 nyarán elég gondja van a városnak, a város lakóinak, amikkel foglalkozni kellene. Egyébként Kereskényi meglátása szerint a városi RMDSZ-ben legalább 3-4 személy is van, aki sikerrel jelöltethetné magát polgármesternek, ám az, hogy pontosan ki jut el a célegyenesbe, szeptemberben vagy októberben fog eldőlni.

Ilyés nem érti

A Szatmár.ro csütörtök délután telefonon érte el Ilyés Gyula polgármestert, aki kérdésünkre elmondta: nem látja az okát a Városi RMDSZ Szervezet irritációjának, ugyanis a szervezeten belül nem kellene vitát szítson az, hogy a polgármesterrel vagy a jelöléssel kapcsolatban milyen spekulációk jelennek meg, illetve hogyan csavarják ki az ember szavait. Az ilyet a szervezeten belül kellene tisztázni, vagy egyszerűen szóban megbeszélni egymással, hogy mi is a helyzet, hiszen pár méterre dolgozunk egymástól - mondta Ilyés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: