2012-07-25 15:46:20• hírek • Szatmár.ro

Nyilatkozat a népszavazásról

A Szatmár Megyei RMDSZ nyilatkozata a hétvégi népszavazás kapcsán.

Az elmúlt huszonkét évben a magyarságot a választásokon való kiemelkedő részvétel jellemezte. Ennek egyik oka, hogy megértettük, hogy a választás azon alkotmányos jogunk, amelyen keresztül beleszólhatunk a konkrét döntéshozatalba, jövőnk alakulásába, a sorsunkat érintő kérdésekbe. A népszavazás az egyik olyan alkalom, amikor visszakerül az állampolgárok, vagyis a mi kezünkbe a közvetlen döntési lehetőség.

Vasárnap ismét élhetünk alkotmányos jogunkkal.. Egyesek szerint túl sokszor van választás. Szerintünk viszont jó az, ha az állam bevonja a polgárokat is a döntéshozatalba. Sőt, az RMDSZ több mint húsz éve éppen azért harcol, hogy minden romániai állampolgár, köztük természetesen a magyarok is, élhessenek jogaikkal.

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete arra kéri a megyében élő magyar szavazópolgárokat, hogy vasárnap 7 és 23 óra között keressék fel a lakhelyükhöz tartozó szavazóházakat, ahogy tették azt júniusban és az elmúlt huszonkét évben is. Az elmúlt időszakban annyira eldurvult és olyan mélyre süllyedt mindkét román fél kampánya, hogy nem kívánunk állást foglalni egyik mellett sem, ezért a vasárnapi népszavazáson azt javasoljuk, hogy döntsön mindenki a saját lelkiismerete szerint.

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: