2008-07-15 15:18:17• hírek • Józsa János

Országos informatika-verseny Szatmárnémetiben

 Három napos, országos informatika-verseny vette kezdetét kedden, a Gyerekek Palotája rendezésében.

Közel kétszáz, V.-VIII. osztályos tanuló méri össze az elkövetkezendő három napban tudását a szatmárnémeti Johann Ettinger német nyelvű elméleti líceum épületében, a Gyerekek Palotája által rendezett országos informatika-versenyen.

 

Az eseményre az ország majdnem minden megyéjéből érkeztek tanulók, akik a különböző városokban a Gyerekek Palotája keretén belül látogatják az informatika foglalkozásokat. Ahogy azt Constantin Onet -től, a szatmárnémeti Gyerekek Palotája igazgatójától megtudtuk, minden évben nagy a résztvevők száma, így idén is közel kétszáz tanuló vesz részt rajta. Ők az életkoruknak megfelelően, különböző csoportokba osztva vesznek részt a versenyen. Így míg kedden az V. és VII. osztályosok, szerdán a VI. és VIII. osztályos tanulók mérkőznek meg.

A verseny érdekessége, hogy a tantárgyversenyektől eltérően csütörtökön sor kerül egy ECDL szerű Microsoft Office ismereti vizsgára és egy számítógépes logikai megmérettetésre is. A jól teljesítő tanulókat diplomával és pénzösszeggel jutalmazzák, de ahogy azt Constantin Onet elmondta, ha idén már nem sikerült, jövőre megpróbálják felvenni a kapcsolatot a Microsoft-al, hogy az előző évekhez hasonlóan, támogassák a rendezvényt. 

Megtudtuk továbbá, hogy a szatmári gyerekek mindig is jól teljesítettek hasonló versenyeken, így a szatmárnémeti Gyerekek Palotája informatikai foglalkozásaira járt az a fiatal is, aki nemrég a Google és a Microsoft között kellett válasszon, kihez szerződik (az utóbbit választotta).

 
 
 
 
J.J.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: