2009-01-27 22:38:02• hírek • Szatmar.ro

Románia a tizenötödik

Magyarország legyőzte Dél-Koreát és csütörtökön az ötödik helyért játszik.

Magyarország abban a reményben lépett pályára Dél-Korea ellen a Horvátországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, hogy győzelme esetében versenyben marad az ötödik helyért. Románia egyszerűbb helyzetben volt: ha legyőzi Oroszországot, övé a 15. pozíció.

A magyar válogatottnak győznie kellett Dél-Korea ellen, és reménykedni, hogy Szlovákia nem veri meg Svédországot. Ennek megfelelően kezdett a magyar csapat, tehát góllal. Előnye azonban csak 4-3-ig tartott, ekkor ugyanis három gólt kapott egymás után. Negyed óra elteltével pedig már három gól volt az ázsiai csapat előnye, amit a szünetig meg tudott tartani (14-11), annak ellenére, hogy általában „csak" egy-két gól volt a két válogatott közötti különbség. A második félidőben jó ideig úgy tűnt, a magyar válogatott nem tud közel kerülni ellenfeléhez, tíz perc kellett az egyenlítéshez. Ám ezután is a koreaiak vezettek, a magyarok mindig az egyenlítésért futottak. A 49. percben eljött aztán a pillanat, amikor is Iváncsik Tamás góljával átvettük a vezetést. Korai volt azonban az öröm, három perccel a vége előtt ugyanis egy gól volt oda.

Ekkor Császár Gábor büntetőből egyenlített, míg a másik kapu előtt Puljezevics védeni tudott. Ismét a magyarok támadhattak, On lerántotta Nagy Lászlót, Császár pedig ismét nem hibázott. Jöhettek a koreaiak, ráadásul három másodperccel a vége előtt leküldték a bírók Gál Gyulát, ám ez semmit nem változtatott a helyzeten, mint ahogy Nagy időn túl dobott gólja sem. Győzött tehát Magyarország 28-27 arányban, és várhatta a másik mérkőzés eredményét, melyen végül Svédország 27-26-tal fölülmúlta Szlovákiát. Ezzel a magyar válogatott az ötödik helyért léphet pályára csütörtökön Németország ellen.

Magyarországnak sikerült győznie. Fotó: www.croatia2009.com

Az világbajnokság előtt egy Oroszország-Románia találkozó teljesen egyesélyes lett volna és nem Aihan Omer tanítványai számára. Ám az idei katasztrofális teljesítmény teljesen lehangolta az oroszokat, ez már az első percekben látszott, amikor a román válogatott könnyedén tett szert 3-0-ás előnyre. Kis képzavarral azt lehetne mondani, ez a mérkőzés egy labdarúgó-összecsapásra hasonlított, abban az értelemben, hogy ez a három gólos előny döntőnek bizonyult. A háromszoros világbajnok oroszok teljesen lehangoltak és motiválatlanok voltak, így csak futottak az eredmény után, ám azt is sikertelenül. A 14 év után egy világbajnokságra kijutó Románia végül egy gólgazdag mérkőzésen 42-38 arányban győzni tudott és ezzel megszerezte a 15. helyet.

Eredmények:
Középdöntő, I. csoport:

Magyarország-Dél-Korea 28-27, Svédország-Szlovákia 27-26, Horvátország-Franciaország 22-19
II. csoport:
Szerbia-Macedónia 32-28, Dánia-Németország 27-25, Norvégia-Lengyelország 30-31

Helyosztók:
13.-14. helyért: Spanyolország-Egyiptom 28-24
15.-16. helyért: Románia-Oroszország 42-38
17.-18. helyért: Tunézia-Argentína 29-23
19.-20. helyért: Algéria-Kuba 34-27
21.-22. helyért: Brazília-Kuvait 27-24
23.-24. helyért: Szaúd-Arábia-Ausztrália 23-19

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: