2009-01-29 18:55:26• hírek • Szatmar.ro

Nyert a címvédő, hatodikok a magyarok

Németország három góllal legyőzte Magyarországot és ezzel megszerezte az 5. helyet.

A Horvátországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság helyosztóinak első mérkőzésén a magyar válogatott a címvédő németekkel mérkőzött az ötödik helyért, ám az első negyedóra kivételével csak távolról követte az ellenfelet.

 

Pedig jól indult a mérkőzés, igaz, az első gól a németek nevéhez fűződik. A magyar válogatott azonban gyorsan egyenlíteni tudott és ez a forgatókönyv majd negyed órán keresztül érvényesült.

A színvonalas, sok gólt hozó mérkőzésen jól szórakozhatott a szép számú magyar közönség, ám az első félidő közepén egy hét perces rövidzárlat keletkezett a magyar csapat játékában, mely során egyszer sem tudta bevenni az ellenfél kapuját, ellenben ötöt kapott és 7-7-ből 7-12 lett.

Az így összeszedett hátrányt a szünetig sikerült három gólra csökkenteni és 16-13-as német előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Magyarország a hatodik helyen végzett. fotó:http://www.croatia2009.com

A második játékrész remekül kezdődött a magyar csapat számára és négy perc alatt egyre csökkentették hátrányukat. Ekkor azonban bekövetkezett a rövidzárlat második félideje, mely szintén hét percet tartott és melynek során a németek hat gólos előnyre tettek szert. Ekkor egy Hajdú János-féle időkérés felrázta a csapatot, amely három gólt lőtt, ám a németek is bevetették ezt a fegyvert, hasonló eredménnyel.

Tíz perccel a vége előtt öt gól volt a különbség oda, ami a végéig háromra csökkent, így Németország címvédőként az ötödik helyen helyen zárta az idei viadalt, míg Magyarország 1996 és 2003 után harmadszor is a hatodik helyen végez.

Eredmények:
7-8. Svédország-Szerbia 32-29
9-10. Norvégia-Szlovákia 34-27
11-12. Macedónia-Dél-Korea 32-31

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: