2018-07-23 08:35:53• hírek • Bagosi Andrea

Nyert a Funk You!

A zenekar elnyerte a szakmai zsűri díját a Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Yesterdays néhány tagjából alakult Funk You zenekar részt vett a Szatmári Utcazene Fesztiválon, ahol elnyerték a fesztivál különdíjat és ezzel egy lehetőséget, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztiválon felléphessenek. Veszprémben pedig a kéttagú zenekar, vagyis Bogáti-Bokor Ákos és Stephanie Semeniuc a közönség mellett elnyerte a szakmai zsűri tetszését is, akik nekik ítélték a fesztivál szakmai díját.
 

Élményeit így foglalta össze Ákos:

„Az ember évekig gyakorol, mókusol a zenéjén, hangszerre költ, próbál, s közben próbál megélni. Folyamatos készülés a zenészi élet. Vagyunk páran, akik úgy képzeljük a zenélést, hogy csak olyat játszunk, amiben hiszünk, nem számítgatunk, hogy mit szeret a közönség, nem vállalunk kompromisszumokat, így írunk zenét is. Akkor írunk csak, ha van mondanivalónk, amikor tartalom és forma legjobban találkozik.
 

Eljött az idő, hogy erre a zenére most reagálni kezdtek az emberek is, tapsoltak nekünk 7/8-ra ugyanúgy, mint az ismert slágerek 4/4-ére. A zene mindenkié, a ritmus még mindenkiébb. De a sugárzáshoz nem elég egy gitár, kell az a hang, ami közvetít, ragyog és átadja az "üzenetet". 2014-ben az első Utcazene Fesztiválon Szatmáron láttam először Stephanie-t. Tanúm van rá, ahogy ezt mondtam: nem tudom ki ő, de egyszer tuti hogy vele fogok zenélni, olyan tehetséges! Ez a brutális energiákat árasztó jól eltalált találkozás most beérett és dalban, lemezben és koncertekben valósult meg. Stefi, őrületesen büszke vagyok rád!!!!! Mindenki legyen ez rá! Csúcs ez a csaj! Köszönöm, hogy együtt zenélhetünk.

És NEKTEK is köszönöm a sok sok támogató szeretetet, millió üzenetet, szavazatot, mosolyt, ahogy a Veszprémi Utcazene díjátadójáig segítettetek! Ha lenne rá egy jó szó, azt írnám ide, de mivel ilyet még nem találtak fel, ezért ilyen hosszan kellett leírjam Nektek, hogy milyen boldog vagyok! A szakmai elismerés mellett az igazi győzelem az, hogy folytatjuk és nagyon szép zenéket hozunk majd hozzátok, bárhol is éltek! Jövünk!”
 

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Funk you

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: