2019-09-16 07:37:18• hírek • Szatmár.ro

Nyerj kétszemélyes belépőt a Semmit se bánok szeptember 21-i előadására

Szeptember 21-én, a magyar dráma napján 19 órai kezdettel bérletszünetben lesz látható a Szatmárnémeti Északi Színházban a Harag György Társulat elmúlt évadának közönségkedvenc előadása, Székely Csaba Semmit se bánok című drámája, Lendvai Zoltán rendezésében.

A nagy sikerrel játszott előadás szatmári ősbemutatója óta több fesztiválra is meghívást kapott, de ezzel lesz jelen a társulat Románia legrangosabb színházi seregszemléjén, a Nemzeti Színházi Fesztiválon (FNT - Festivalului Naţional de Teatru) is. Íme egy kis ízelítő az előadásból: „Azok a férfiak, akik a ’89 előtti román titkosrendőrségnek, a Securitaténak dolgoztak, és embereket kínoztak, családokat tettek tönkre, ártatlanokat börtönöztek be, igen ritkán tanúsítanak megbánást tetteikkel kapcsolatban. Általában olyan hazafiakként tekintenek magukra, akik az ország érdekében cselekedtek. Sokan közülük a mai román hírszerző szerv, a SRI kötelékében dolgoznak tovább, mások nyugdíjas éveiket élik valahol félrevonultan. A Semmit se bánok főszereplője, Dominik, az utóbbiak közé tartozik. Nyugdíjasként él, és ő sem tartja magát felelősének azért, amit a múltban elkövetett. A mű azonban felveti a kérdést: mi történik, ha egy ilyen ember, egy egykori Securitatés tiszt, rájön, hogy tönkretette az egyetlen olyan ember életét, akit szeret?”


A Harag György Társulat és a Szatmár.ro közös játékán most három kétszemélyes jegyet sorsolunk ki olvasóink között. Ha Te is szeretnél bekerülni a kalapba, nincs más dolgod, mint ennek a cikknek a Facebook-bejegyzését megosztani nyilvánosan a saját idővonaladon. Figyelem: a játékban csak azok vehetnek részt, akik a posztot valóban publikusan osztják meg, így arra kérünk, hogy fordíts különös figyelmet a megosztás beállításaira. A játék szeptember 19-én, délben ér véget, a nyerteseket privát Facebook-üzenetben értesítjük.


A publikusan megosztandó Facebook bejegyzés erre a linkre kattintva található: Semmit se bánok Facebook-bejegyzése.


Ha nem neked kedvez Fortuna, akkor sem kell szomorkodnod, ugyanis a bemutató előadás bérletszünetes. Jegyeket hétköznaponként 10 és 17 óra között lehet váltani az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, vagy egy órával az előadás előtt a helyszínen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: