2010-12-10 14:04:15• hírek • Szatmar.ro

Kárpátia koncert lesz Csengerben

December első felében Csenger városa elhalmozza lakóit és az érdeklődőket érdekesebbnél érdekesebb programokkal. Miután a december 11.-én a Ferencváros segítségével jótékonysági gálát rendeznek egy rákos fiú és édesapja megsegítésére, december 17.-én Magyarország egyik legismertebb rockegyüttesét, a Kárpátiát látja vendégül a határ menti város.

A Kárpátia 2003-ban a Hol vagytok székelyek? című albummal debütált a magyar könnyűzenei piacon, azóta pedig az ország és a Kárpátmedence vezető magyar nemzeti rockegyüttesévé nőtte ki magát. A Petrás János (ének-és basszusgitár), Bankó Attila (dob), Bíró Tamás (gitár), Csiszér Levente (gitár), Galántai Gábor (billentyűs hangszerek) által fémjelzett zenekar tíz albumot adott ki, a legutolsót 2010-ben Utolsó percig címmel.

A Kárpátia szövegvilága elsősorban a magyar történelem (nem ritkán tragikus) eseményeit dolgozza fel, de magyar könyvek eseményeit is előszeretettel énekelnek meg. Dalaik egy része saját szerzemény, ám előszeretettel dolgoznak fel csodálatos magyar dalokat is.


December 17.-én Csengerben lép fel a Kárpátia zenekar
December 17.-én Csengerben lép fel a Kárpátia zenekar fotó: karpatiazenekar.hu


 

Zenéjük sokszínűségét jelzi, hogy a "klasszikus rockhagnszereken" kívül hegedű, furulya, tárogató, tangóharmóka, citera vagy doromb is felcsendül koncertjeiken. Igazi kuriózumnak számít a 2009-es Szebb jövőt! albumon megjelenő Kun Miatyánk, amely az egyetlen összefüggő szövegű kun nyelvi maradvány megzenésített változata. Természetesen kunul!

Aki tehát szeretné élőben meghallgatni az olyan slágereket, mint a Hol vagytok, székelyek?, az Ott ahol zúg az négy folyó, a Kárpátok zengjetek! vagy a Keleti Kárpátok, az nem hiányozhat december 17.-én Csengerből, ahol 22 órától (kelet-európai időszámítás szerinti) a városi sportcsarnokban élő koncertet ad Kárpátia zenekar.


December 17.-én Csengerben lép fel a Kárpátia zenekar fotó: karpatiazenekar.hu
December 17.-én Csengerben lép fel a Kárpátia zenekar fotó: karpatiazenekar.hu


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: