2010-12-14 10:33:05• hírek • Szatmar.ro

Nyerj két jegyet a Kárpátia koncertjére

Amint arról a szatmar.ro korábban beszámolt, december közepén nagy bulira készülnek a szomszédos Csengerben: december 17.-én, pénteken ugyanis a Városi Sportcsarnokban fellép a Kárpátia zenekar.

Amiről azonban akkor nem írtunk, az az, hogy a szervezők jóvoltából portálunk két-két jegyet kisorsol azon kedves olvasóink között, akik helyesen válaszolnak a következő kérdésre: Mi volt a Kárpátia első, 2003-ban megjelent lemezének a címe?

Amennyiben tudod a helyes választ és szeretnél nyerni két belépőt a koncertre, akkor neved és telefonszánod kíséretében küld el azt a jatek@szatmar.ro címre csütörtök, december 16-án 20 óráig. A péntek reggeli sorsolás után portálunkon illetve telefonon értesítjük majd a nyerteseket, akik szerkesztőségünkben vehetik majd át a jegyeteket.

A Kárpátia 2003-ban debütált a magyar könnyűzenei piacon, azóta pedig az ország és a Kárpátmedence vezető magyar nemzeti rockegyüttesévé nőtte ki magát. A Petrás János (ének-és basszusgitár), Bankó Attila (dob), Bíró Tamás (gitár), Csiszér Levente (gitár), Galántai Gábor (billentyűs hangszerek) által fémjelzett zenekar tíz albumot adott ki, a legutolsót 2010-ben Utolsó percig címmel.

A Kárpátia szövegvilága elsősorban a magyar történelem (nem ritkán tragikus) eseményeit dolgozza fel, de magyar könyvek eseményeit is előszeretettel énekelnek meg. Dalaik egy része saját szerzemény, ám előszeretettel dolgoznak fel csodálatos magyar dalokat is.

Zenéjük sokszínűségét jelzi, hogy a "klasszikus rockhagnszereken" kívül hegedű, furulya, tárogató, tangóharmóka, citera vagy doromb is felcsendül koncertjeiken. Igazi kuriózumnak számít a 2009-es Szebb jövőt! albumon megjelenő Kun Miatyánk, amely az egyetlen összefüggő szövegű kun nyelvi maradvány megzenésített változata. Természetesen kunul!

A koncert mellesleg (kelet-európai idő szerint) 22 órakor kezdődik, a kapunyitás két órával korábban történik majd. A belépők ára elővételben 2000 forint, helyszínen pedig 2300 forintért lehet hozzájuk jutni.


December 17.-én Csengerben lép fel a Kárpátia zenekar
December 17.-én Csengerben lép fel a Kárpátia


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: