2010-08-23 11:07:01• hírek • Szatmár.ro

Sikeres volt az SzMDSz Nyári Szabadegyeteme

A Szatmári Magyar Diákszövetség (SzMDSz) augusztus 20-22 között szervezte meg első Nyári Szabadegyetemét Bobáldon. A tábor célja az aktív csapatépítés kialakítása és a kellő elméleti-szakmai felkészítése volt.

A programok során a fiataloknak alkalmuk adódott megismerni egymást, az előadásokon pedig elsajátították a média kommunikáció, rendezvényszervezés, projektmenedzsment, szervezeti kultúra, érdekképviselet rejtelmeit és sok egyéb témából kapnak még ízelítőt a résztvevők. Meghívottak között voltak SzMDSz, SzMIT (Szatmári Magyar Ifjúsági Tanács) és MIK (Magyar Ifjúsági Kezdeményezés) jelenlegi és volt elnökségi tagok, akik biztosították a színvonalas előadásokat.

Első nap Kereskényi Gábor, alpolgármester az ifjúság és a közélet kapcsolatáról beszélt szatmári példákkal. Elmondta, hogy szakadék van a közéleti személyek fiatal és annál idősebb korosztályánál, viszont reméli, hogy ez változni fog idő során. Majd Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke ifjúsági szervezetek érdekképviseletéről beszélt.



Kovács Máté, a Sport és Ifjúsági Igazgatóság aligazgatója az ifjúsági szervezetek megalakulásáról és működéséről tartott előadást, aki belefoglalta beszédébe, hogyan alakult Szatmárnémetiben a MADISZ, MIK és az SzMDSz majd milyen rendezvényeket szerveztek azok. Média kommunikáció előadással folytatódott a program a Nyári Szabadegyetemen, amit Nagy Szabolcs, városi tanácsos tartott és az elméleti előadás mellett tanácsokat adott a résztvevőknek, miként kommunikáljanak a sajtóval, és mire kell odafigyelniük, ha a sajtószóvivők pályafutását választják.

A második nap Dencsák Mátyás, az SzMDSz alelnöke reklámkommunikációval kapcsolatosan tartott előadást, és bemutatta a résztvevőknek a legújabb reklámtrendeket. Dencsák előadása után Kölcsey Norbert, az SzMDSz elnöke rendezvényszervezés témájában beszélt, elmondta miként kell kellőképpen, SWOT-ok és ütemtervek használatával, megszervezni egy rendezvényt.



A szabadegyetem záróelőadását Turós Lóránd, a City Rádió tulajdonosa, tartotta, aki rádiók működéséről beszélt, és beszámolt arról, hogy milyen technikai fejlődésekre kell számítani az elkövetkező években amitől forradalmasan megváltozhat rádiós fogyasztásunk. 20 fiatal vett részt a szabadegyetemen, amelybe társult a szervezet újdonsült szakosztálya, a Szatmári Magyar Diáktanács (SzMDT). A szervezők sikeresnek tartják a rendezvényt és abban bíznak, hogy a rendezvény hagyománnyá váljon, minél több fiatal csatlakozzon a jövőben táborhoz, így megismertessék a fiatalokkal a szervezeti életét és annak előnyeit.



Nagy Szabolcs elméleti előadást tartott



Sikeresnek bizonyult az első Nyári Szabadegyetem


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: