2019-09-13 07:18:02• hírek • Bede Emőke

Nyereményjátékkal egybekötött véradás az Európai Együttműködés Napja alkalmából

Az Európai Együttműködés Napjának megrendezésére először 2012-ben került sor Európa-szerte ugyanazon a napon, úgy az uniós tagállamokban, mint a szomszédos országokban. E nap arra hivatott, hogy az európai régiók és országok határokon átnyúló együttműködésének eredményeit megünnepelje – olvasható az Európai Bizottság ismertetőjében.

Az együttműködés napja alkalmából azóta számos kezdeményezést vittek véghez az EU-tagállamok és szomszédaik, és ez ebben az évben sem lesz másként. A Románia - Ukrajna Közös Operatív Program 2014-2020 példának okáért idén egy véradó kampánnyal csatlakozik a nemzetközi programok sorához. Az „Európa érted! Te az életért! Légy véradó!” nevű kezdeményezés szeptember 18. és 20. között fog zajlani. A román oldalon Tulcea, Botosani, Szucsáva, Nagybánya és Szatmárnémeti, az ukrán oldalon pedig Csernyivci, Ivano-Frankivszk, Ungvár, illetve Odessza véradó központjai vesznek részt majd benne.


A véradási kampány három napja során a központokban meglepetésekkel készülnek a donorok számára, illetve minden városban lesz egy főnyeremény is. Az MTB biciklik kisorsolására élőben fog sor kerülni szeptember 26-án a Közös Operatív Program hivatalos Facebook-oldalán.


További részletekért keresd fel a a www.ro-ua.net oldalt, az ide kattintva elérhető Facebook-oldalt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: