2006-05-29 21:53:05• hírek • Szatmár.ro

A testi szerelem szintjei

te2568.jpgTalán megtaláltad az igazit. Párod gyöngéd, figyelmes, odaadó. Csak az ágyban nem stimmel valami.

Talán megtaláltad az igazit. Párod gyöngéd, figyelmes, odaadó. Csak az ágyban nem stimmel valami. Lehet, elakadtatok a szeretkezés valamelyik szintjén.

Tegyétek fantáziadússá, spontánná és bensõségesebbé az együttléteket. Szakemberek szerint, ha képesek vagytok a testi szerelem öt - erotikus, érzéki, bensõséges, játékos és spirituális - szintjét vegyíteni és egyesíteni, kapcsolatotok sokkal szorosabbá, tartósabbá, mélyebbé és tartalmasabbá válik. Igazán nem sok kell ahhoz, hogy mind az öt emeleten jól teljesítsetek. Mérjétek fel, hol tartotok jelenleg, és hogy milyen területen érdemes egy kissé többet bedobni annak érdekében, hogy a szexuális életeteket fantasztikussá tegyétek.

l. szint: erotika

Képzeld el, hogy látsz egy filmet, melyben a szerelmeskedõk az érzelmek hevében felborítják a hangulatlámpát vagy a vagyont érõ kínai vázát, õrülten tépkedik egymásról a drága fehérnemût, hogy minél elõbb összefonódhasson a testük. Vajon arra gondolsz-e a film közben, hogy néha mi is pontosan így szeretkezünk. Vagy arra, hogyan fogják a sok összetört holmit eltakarítani? Ha a másodikhoz áll közelebb a válasz, bizonyára régen volt részed nagyon erotikus együttlétben. Az igazi szeretkezés nem ismer akadályokat, korlátokat. A cél kizárólag az élvezet. Ilyenkor semmi sem zavarja az embert, nem gondol másra, bizonyos mértékig elveszíti az önkontrollját, tetteit saját szexuális robotpilótája irányítja. Sok nõ számára ez szinte elképzelhetetlen. Legtöbbjük aggódik amiatt, hogyan néz ki szex közben, milyen a hangja vagy az illata. „Ha ezt meg ezt csinálom, biztosan kövérnek fogok látszani” - ilyen és hasonló aggodalmak gátolják sokukat. Mások félnek, hogy partnerük esetleg közönségesnek találja õket, ezért igyekeznek visszafogni magukat.
Mit javasol a szexológus? Egy-két hétig ne szeretkezzetek. Csak flörtöljetek egymással, incselkedjetek, nézzetek együtt erotikus filmeket, mondjatok egymásnak izgató mondatokat anélkül, hogy megérintenétek egymást. Meglátod, vágyaitok annyira felerõsödnek egymás iránt, hogy mire a szeretkezésre sort kerítetek, minden gátlás feloldódik.

2. szint: érzékiség

Légy õszinte: a szex úgy zajlik a pároddal, hogy levetkõztök, csókolóztok, ölelkeztek, majd jöhet az aktus. Pedig az igazi, érzéki szeretkezésben mind az öt érzékszervnek részt kellene vennie, hiszen ezek lassú és kitartó együttes ingerlése képes eljuttatni a szerelmeskedõket a legmagasabb csúcsra. Mindennek óriási elõnye van: az érzéki szex során a legkisebb részletekig megismerheted partnered testét, és viszont. Kitapasztalhatod, hogyan tudod a legteljesebb kéjérzést biztosítani a másik számára, miközben érzelmileg is közel kerültök egymáshoz. Az érzéki szeretkezésben figyelembe kell venni a nemek közötti különbséget. A nõk szexuális vágya a fülön (halláson), míg a férfiaké a szemen (a látványon) keresztül fokozható. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy férfi csak akkor jön igazán izgalomba, ha legalább egy kicsit hasonlítasz egy szexi színésznõcskére. Mindenesetre a látvány sokat számít, ha el kívánod vonni párod figyelmét a focimeccsrõl vagy az újságolvasástól.
Mit javasol a szexológus? A régi trükk, a lassú vetkõzés, a házi sztriptíz legtöbbször jól beválik. Fokozhatod a hatást, ha egy-két lámpával megvilágítod az „elõadást”. A szex közbeni nyögdécselés, sóhajtozás nemcsak a partnert inspirálja, de a nõ saját izgalmi szintjét is emeli. Engedd, hogy minél több érzékszerved kapjon szerepet az ágyban.

3. szint: intimitás

A bensõséges szeretkezés a legérzelmesebb érintkezés két ember között, mivel alapját a mély megértés és a bizalom adja. Ehhez nem szükséges, hogy hosszú ideje ismerjék egymást. Hogy kapcsolatotok érzelmes, bensõséges oldalát a felszínre hozd, gondolj olyan közös dolgaitokra, apró, titkos rítusaitokra, tréfáitokra, olyan mondataitokra, amelyeknek különleges jelentése van kettõtök számára. Idézd emlékezetedbe partnerednek azokat a tulajdonságait, melyekkel elõször levett a lábadról.
Mit javasol a szexológus? Érzéseiteket apró gesztusokkal fejezzétek ki: simogatással, a partner hajának gyöngéd cirógatásával stb. A pozíciók közül pedig azok a legbensõségesebbek, amikor testetek a legnagyobb felületen érintkezik. A szeretkezés közben összefonódó kéz is kifejezi azt az örömöt, hogy együtt lehettek.

4. szint: játék

Sok nõ tart attól, hogy mit gondolna róla a partnere, ha az éjszakát különbözõ mulatságos szerepjátékokkal vagy erotikus fantáziája gyakorlati megvalósításával akarná fûszerezni. Pedig a férfiak többsége szereti, ha egy nõ újdonsággal áll elõ, díjazzák a bátorságot és a szerelmi kalandvágyat.
Mit javasol a szexológus? Ne extrém dolgokkal fûszerezzétek ágyban töltött kéjes óráitokat – inkább csak apró õrültségekkel, melyeket a játékosság és a humor sugall. Meglátjátok, milyen jó, ha úgy gondoltok vissza egy-egy együttlétre, hogy: „szinte el sem hiszem, hogy ilyesmit csináltunk.”

5. szint: spiritualitás

Egyesek szerint az érzés, amely eltölti a partnereket szeretkezés közben, valóban földöntúli. Olyan mintha testük nemcsak fizikailag egyesülne, olvadna egymásba, hanem egész lelküket valami belsõ béke tölti el, mintha egy csapásra helyreállna a rend a szerelmeskedõket körülvevõ világban.
Mit javasol a szexológus? A mennyei érzés kialakulását elõsegíti, ha nagyon odafigyeltek egymásra, és olyan pozíciót választotok, aminek során mindig látjátok egymás szemét. A csókok, a csókolózás fontos összekötõ kapocs, ilyenkor együtt lélegeztek. Válasszatok úgy testhelyzetet, hogy testetek szorosan összesimuljon, szinte eggyé olvadjon. hölgyvilág

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: