2011-08-02 10:41:36• hírek • Póti Orsolya

Nyelvtábort szervez a MADISZ

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége újabb tábort szervez, ezúttal csak a gyermekek számára. Augusztus 8-15. között kerül sor a XIV. Gyermek Angol Nyelvtáborára, ezzel párhuzamosan Anyanyelvi és Román nyelvű Tábort is szerveznek.

Ma már tudjuk, hogy a gyerekek korlátlan számú nyelv elsajátítására lennének képesek, ha azokat folyamatosan hallanák, és használhatnák. Ez a tanulás számukra nem megerőltető, hiszen ugyanazon a módon tanulják az idegen nyelvet, ahogyan saját anyanyelvüket.

A nyelvtanulás korai kezdése mellett szól, hogy a spontán utánzási képességeknek köszönhetően a gyerekek ebben az életkorban pontosabban sajátítják el a kiejtést, és nyitottabbá válnak az idegen nyelv és kultúra befogadására. Ha jól választjuk ki a módszert és nem kapaszkodunk túlzott elvárásokba, a nyelvtanulás mindenképpen a gyerek javát szolgálja. Fontos, az is hogy ez a folyamat játékosan történjen.

A MADISZ egy hetes nyelvtáborba vár minden olyan V.-VIII. osztályos gyereket, aki szívesen megtanulná az angol nyelvet, vagy éppen gyakorolná azt. A XIV. alakalommal megszervezett Angol Nyelvtáborral párhuzamosan Anyanyelvi és Román nyelvű Tábort is szerveznek I.-IV. osztályos tanulóknak, ezzel segítve a gyerekek szókincsének fejlődését, illetve azt, hogy már kicsi korban közelebb kerüljenek a magyar, illetve román irodalomhoz, kultúrához.

A tábor helyszíne a Hadadi Dégenfeld Kastély. Jelentkezni lehet a MADISZ irodájában, Mihai Viteazu utca 10. szám alatt, munkanapokon 18:00 és 21:00 órák között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: