2015-06-09 17:20:12• hírek • Szatmár.ro

Musztafa Mohameddel akart Németországba menni

Hamis útlevéllel kaptak el egy afgán állampolgárságú férfit Peténél.

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a német állampolgárt aki hamis útlevéllel akart kivinni az országból egy afgán férfit.

A német rendszármú Opel Astrát R. Mohammad, 33 éves, afgán származású német állampolgár vezette. Vele utazott egy lengyel útlevéllel rendelkező férfi. Az éppen szolgálatot teljesítő határrendészek alaposabb átvizsgálás után megállapították, hogy a lengyel útlevél hamis, ugyanis kicserélték benne a fényképet. További vizsgálatokat követően, kiderült, hogy az illető Mustafa A., 22 éves afgán állampolgár és illegálisan tartózkodik az országban.

Vallomásából kiderült, hogy R. Mohammad bizonyos összeg fejébe segített volna neki kiszökni Németországba.

R. Mohammad ellen embercsempészet és okirathamisítás vádjával indult eljárás, az ügyszség tíz napos előzetes letartóztatásba való helyezését kezdeményezte. Az afgán állampolgárságú személy ellen nem emelt vádat az ügyészség.

Szintén aznap kapták el a határrendészek Oleh S., 36 éves ukrán állampolgárt, aki egy Mercedes Benz márkájú autót vezetett. Kiderült, hogy a járművet eltulajdonították, a tavalyi év novembere óta kereste az Interpol. A sofőr azt állította, nem tudta hogy a jármű lopott. A férfi ellen eljárás indult, a négykerekűt pedig lefoglalták a hatóságok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: