2010-06-18 12:06:41• hírek • Balog Anita

Nyáron költöznek az iskolák

Jól halad az egykori Kisegítő iskola épületének felújítása.

Igazi iskolaköltöztetési időszak lesz a nagyvakáció: miután a Református Gimnázium beköltözik a mostani Kölcsey épületének egy részébe, a Kölcsey egy része átköltözik a Zárda épületébe (George Cosbuc utca 2 szám), az ott működő Zene és Képzőművészeti Líceum pedig az egykori Kisegítő iskolába illetve a Református Gimnázium épületébe költözik. A Kisegítő iskola új székhelye a MIU Líceum bentlakása lesz.

Kereskényi Gábor alpolgármester nemrég a Kisegítő iskolában ellenőrizte, hogy hogyan halad az épület felújítása. Mint megtudtuk, az épület felső szintje is felújításra szorult, de inkább az alsó szint az, ahol javítási munkálatokat kell elvégezni. A felső szinten ugyanis az iskola tantermei voltak, lent viszont olyan fiatalok éltek, akik állami gondozásban nőttek fel, de már betöltötték a 18. életévüket. Ezek a fiatalok voltak, akik amint megtudták, hogy ki kell költözniük, pusztításba kezdtek, nyílászárókat törtek ki és tönkretettek amit csak tudtak, bosszúból - magyarázza Kereskényi.

A felújítási munkálatok a tervek szerint augusztus 15-ig elkészülnek, amennyiben pedig az épület külső részén is szükség lesz javításra, azzal is el kell készülniük szeptember 1-ig, hogy zavartalanul megkezdődhessen a tanítás a Zene és Képzőművészeti Líceumban.


Dolgoznak a Kisegítő iskola felújításán
Dolgoznak a Kisegítő iskola felújításán


A 2010/2011-es tanévet a Kölcsey Ferenc Nemzeti Kollégium a mostani Kölcsey-épület új szárnyéban illetve az zárda épületében egy részében kezdi. Az épület jobb szárnyának felújítására most zajlik a megvalósíthatósági tanulmányok és a műszaki tervek elkészíttetése. Ezt követően jöhet majd a munkálatok elvégzésére kiírt közbeszerzési pályázat, melyet az RMDSZ közbenjárásával szerzett kormánytámogatásból fognak finanszírozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: