2014-06-16 13:38:06• hírek • Szatmár.ro

Nyári szépségmix

Önfeledt kikapcsolódás és megannyi élmény vár mindazokra, akiknek a nyár a kedvenc évszakuk.

Annak ellenére, hogy a meleg és a napfény jótékony hatással van a szervezetre, a szépség érdekében néhány alapvető tippet szem előtt kell tartani. Az erős napsugárzás ugyanis a bőr és a haj legádázabb ellensége lehet. Némi odafigyeléssel azonban a kellemetlenségeket egyszerűen megelőzheted.

Ne süttesd magad sokat a napon. Használj bőrtípusodnak megfelelő bőrvédő készítményt, amit nemcsak napozás-, de úszás és séta előtt is ajánlott a bőrre kenni. Mielőtt azonban a bőrödre kennéd, feltétlenül használj bőrradírt, ami az elhalt hámsejteket alaposan letisztítja. Nem elég mindössze a magas faktorszámú bőrvédő készítmények használata, a hidratálásra is gondolnod kell. Az E-vitaminos és avokádós krémek erre a célra különösen alkalmasak. Ugyanakkor a nyári időszakban ajánlott ásványi anyag tartalmú kozmetikumok használata.

Védelem a hajnak. Hajtípustól függetlenül a nyári időszakban illik nagyobb figyelmet szentelni a hajápolásra is. A sós víz, az erős napsugárzás mind roncsolják a haj szerkezetét, különösen festett haj esetén. A samponok és hajbalzsamok használatán kívül hetente két alkalommal alkalmazz hajtípusodnak megfelelő pakolást.

Egészséges táplálkozás és megfelelő folyadékfogyasztás. A bőrnek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége, ezért fogyassz minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, halat és tojást. Ezek ugyanis fokozzák a kollagéntermelést, ami nem más, mint a bőr rugalmasságát biztosító rost. Melegben a szervezet gyorsabban dehidratálódik, ezért az ajánlott napi két liternyi folyadékbevitelt célszerű megduplázni. Ezeket a tippeket betartva megkíméled magad egy sor-, vakációzást kellemetlenné tevő, bosszantó tényezőtől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: