2013-08-12 17:45:45• hírek • Kocsis Zoltán

Nyári salátával készül a PMN-re a Környezetvédelmi Ügynökség

Az előző két esztendő sikeres biokalács-akciója után ezúttal nyári salátával kíván hozzájárulni a Partiumi Magyar Napok étrendjéhez a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. Mindezt a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be Békéssy Erzsébet, aki elmondta: eddig mindenki pozitívan fogadta az ötletet.

„Kíváncsiak voltunk az emberek reakciójára és vállalkozó kedvükre, így még mielőtt nyilvánosságra hoztuk volna, hogy mivel készülünk idén a Partiumi Magyar Napokra, felkerestünk néhány polgármesteri hivatalt, hogy lássuk, ők mit szólnak a kezdeményezéshez. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk és nagyon örültek az ötletnek. Természetesen nemcsak polgármesteri hivatalok jelentkezhetnek a versenyre, hanem intézmények, iskolák, egyesületek, de még magánszemélyek is", jelentette ki Békéssy.

Az elképzelés igen egyszerű. Aki részt akar venni az akcióban, annak össze kell állítania egy nyári zöldségekből-gyümölcsökből (paradicsom, paprika, uborka, retek, hagyma, cukkini, alma) álló zöld kosarat. Ezt zsűri bírálja el, majd díjazzák a legkreatívabb, leggazdagabb, legszebb kosarat. Az összegyűlt hozzávalókból elkészül majd egy ipari mennyiségű saláta, amit aztán bárki megkóstolhat.

„Az aktív és hosszú élet titka, hogy harmóniában éljünk a környezetünkkel és hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra. A „Készítsünk és fogyasszunk el közösen egy nyári salátát az egészséges életért" elnevezésű akció ezt hivatott szolgálni", fogalmazott Békéssy.

A vetélkedőre való részvételi szándékot augusztus 19-ig lehet jelezni személyesen a szervezőknél, az ügynökség székhelyén a Mircea cel Bătrân utca 8/B szám alatt, telefonon a 0261-736003-as számon vagy elektronikus levél formájában az office@apmsm.anpm.ro email címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: