2011-07-26 14:00:05• hírek • Póti Orsolya

Nyári óvoda hátrányos helyzetű gyerekeknek

Idén nyáron is folytatódik az a program, amelyet olyan roma, vagy hátrányos helyzetű gyermekek számára szerveztek, akik szeptembertől kezdik az első osztályt, de még nem jártak óvodába.

A Ruhama Alapítvány támogatásával idén is megszervezik a „Nyári óvoda" elnevezésű programot, amelybe főként hátrányos helyzetű (főleg roma) gyerekek vesznek részt. A program keretében szervezett tevékenységek, idén több Szatmár megyei településen is zajlanak, így Ombódon, Szatmárudvariban, Pusztadarócon, Piskolton, Sződemeteren, Krasznaterebesen, Hadadon és Sárközújlakon - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő-helyettestől.

A nyári óvodákat látogató gyermekekkel pedagógusok és szociális munkások foglalkoznak, játszanak velük, különböző ismeretterjesztő tevékenységeket folytatnak és az alapvető higiéniai szabályokat is megismertetik velük. A tanulás mellett a szórakozásra is jut idő, hiszen kirándulásokat is szerveznek a gyerekek számára.

A program rendkívül hasznos az olyan gyerekek számára, akik szeptembertől kezdik az első osztályt, és ezidáig nem jártak óvodába. Javarészük eszközismerete rendkívül hiányos, és ezt a hiányosságot próbálják pótolni a pedagógusok a nyár folyamán.


Hátrányos helyzetű főleg roma gyerekek számára indul "Nyári óvoda"
Hátrányos helyzetű főleg roma gyerekek számára indul "Nyári óvoda"


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: