2009-06-03 10:30:56• hírek • Szatmár.ro

Nyári koktél a tévében

A zene, a szórakozás és a sport jegyében telik a nyár az MTV-ben. A focirajongókat a konföderációs kupa mérkőzéseivel, a filmkedvelőket a Szeretők és A vadon bűvöletében című sorozatokkal, a gyerekeket reggeli mesékkel várja a magyarországi köztévé.

A közszolgálati televízió egyik legfontosabb feladata a gyors és hiteles tájékoztatás, ezért nyáron az m1 és m2 Híradói mellett a megszokott időpontban láthatják a nézők Az Estét, a Panorámát és a Nap-keltét is. Júniustól ismét indul a Balatoni nyár - az MTV „különhíradója" naponta friss információkkal, programajánlókkal jelentkezik a magyar tenger partjáról. Húsz éve, a vakáció kedvéért nem függesztették fel a rendszerváltást, így a 89-es fordulatot követő sorozat, a Visszajátszás is friss epizódokkal jelentkezik nyáron: hétfőnként rendszerváltó politikusok portréit láthatjuk a műsorban.

Míg az este a felnőtteké, a délelőtti órákban a gyerekeknek kínál jobbnál jobb klasszikus mese- és ifjúsági filmeket az m1. A minden hétköznap reggel 10-től, a Nap-Kelte után műsorra tűzött válogatásban visszatér a Keménykalap és krumpliorr, a Vuk, a Mézga család, a Süsü a sárkány vagy az Utazás a Holdba, de a Fantasztikus nagynéni, a Fürkész történetei és a Csutak a mikrofon előtt című sorozatokból is láthatnak majd epizódokat a nézők.

Szórakoztató műsorokban és filmekben sem lesz hiány a nyári hónapokban. Jövő szombaton indul a Szeretők című új BBC-sorozat az m1-en, amelyet a brit Szex és New York-ként emlegetnek a szigetországban. Szintén főműsoridőben adja az MTV A vadon bűvöletében első évadát: a csütörtök és péntek esténként jelentkező sorozat egy angol család története, akik a dél-afrikai prérire költöznek, hogy vadrezervátum hozzanak létre. Hétfőtől szerdáig ugyanebben az időpontban a köztévé legnépszerűbb műsorait, Kepes András Különös történeteit, az Üdítőt és a Beugrót nézhetik újra az érdeklődők.

Pénteken ért véget a Tűzvonalban harmadik évada, ám a sorozat rajongói mától a legelső epizódtól kezdve nézhetik újra Bordás őrnagy kalandjait minden nap Az Este után az m1-en. Az m2 Veled is megtörténhet című sorozatának darabjai mellett Audrey Hepburn, Clint Eastwood és Robert Redford legjobb filmjeivel, valamint további filmcsemegékkel várja esténként a nézőket. A tudáscsatorna a Híradó előtt a Dublini doktorokat vetíti a sorozatrajongóknak.

A legjobb ismeretterjesztő filmek és magazinok is újra képernyőre kerülnek. A tízéves Főtér adásait délelőttönként ismétli az m1, ahol ezúttal a Záróra epizódjaival is találkozhatunk. Veiszer Alinda péntek koradélután jelentkező sorozatában a legjobb beszélgetéseket, így többek közt Stohl András, Markó Iván, Schmidt Mária, Zoób Kati, Bereményi Géza, Zsigmond Vilmos és Udvaros Dorottya portréinterjúit láthatják újra a nézők. Vasárnaponként déltől a Szabadlábon Erdélyben című útifilm-sorozatot vetíti az m1, majd a Száz év - Játék a színház műveltségi vetélkedőt, és ehhez kapcsolódva egy-egy színházi közvetítést tűz műsorra a nemzeti főadó.

A zenerajongókat különösen gazdag kínálattal várja nyáron a köztelevízió. Az m1 hetente háromszor (kedd, csütörtök és szombat éjszakánként) vetíti az A38 hajó jazz-, reggae- és világzenei produkciókban bővelkedő koncertsorozatát. Vasárnap esténként ugyanitt a szegedi Mezzo operafesztivál előadásait láthatják a nézők, de a Kultúrház stábja a miskolci Bartók + Bécs operafesztiválról is tudósít. Nem panaszkodhatnak az MTV sportszerető nézői sem: őket a négyévente esedékes, ezúttal Dél-Afrikából jelentkező Konföderációs Kupa izgalmai szögezhetik június 14-től a képernyők elé.


Clint Eastwood a Fakó lovas című filmben.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: