2012-07-11 16:16:12• hírek • Szatmár.ro

Nyári kalandtábor rákbeteg gyerekeknek

Évről-évre a Hans Lindner Alapítvány a Reménysugár program keretén belül nyári tábort szervez közösen a sátoraljaújhelyi Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvánnyal, az általa támogatott rákbeteg gyerekekenek.

Az immár negyedik éve megrendezésre kerülő sárospataki élményterápiás és rehabilitációs Kalandtábor július 2-8 között tartott, melyen a gyerekek szüleikkel és testvéreikkel együtt táborozhattak, azaz összesen 80 gyerek Magyarországról, Kárpátaljáról és 4 család Szatmárnémetiből. Nem véletlen a határonátívelő összefogás, mert ezzel is a közös megoldáskeresést próbálják erősíteni mind a családon belül, mind a közösségben. Egy felmérés szerint ugyanis tíz családból nyolc felbomlik, ha tartósan beteg lesz a gyerek.

Azért is nagyon fontos, hogy a szülő is mellettük legyen, mert bár igaz, hogy a gyerekek látszólag egészségesek, viszont még nem gyógyultak meg. A szülők tudják pontosan, milyen gyógyszereket kell szedniük, mire allergiásak, szabad e nekik fürdeni, ugrálni, hogy milyen programokon vehetnek részt a gyerekek. A szülők mellett két orvos, szakápoló és gyógytestnevelő biztosította, hogy jól érezzék magukat. Mint az egészségesek, úgy játszottak ezek a gyerekek, pedig sokan közülük az életükért küzdenek. Leukémiások vagy rákosok. A tábor segít rövid időre elfelejteni a betegségüket.

Csoportkép a résztvevőkkel

A gyerekeket minden nap más és más, nagyon sok élményterápiás program várta. Ezek különleges programok, mert nincsenek jelen az ő mindennapi életükben: középkori harcászat, íjászat, auto-cross, kerékpár-akrobatika, bob, sólyomeregetés, tűz-zsonglőrök, tűzoltó- és rendőrbemutató, szórakoztató bohócok, fürdőzés a tábor medencéjében, kézügyességi tevékenységek és családi vetélkedők. A rengeteg érdekes program hatalmas élmény volt a kis „betegek" számára, de az is, hogy egymással találkoztak. Szüleiknek pedig leírhatatlan öröm volt mosolyogni, önfeledten játszani látni gyermeküket.

A szervezők ezúton is kiemelt köszönetet mondanak azoknak, akik hozzájárultak a tábor megvalósulásához: Gheorghe Bodea, Camil Burian, Hutton Richard, Feher Zoltan, Keserű Stefan, Barta Ludovic,  Daniel Micu, Kohán Andrea, Pásztor Zoltán, Varga Attila, Ioan Nistor, Cristian Băbuț, illetve mindazoknak, akik adójuk 2%-át a Hans Lindner Alapítványnak ajánlották 2012-ben. Ők valóban részesei az örömszerzésnek és ezzel életben tartják a reményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: