2010-07-16 13:51:54• hírek • Szatmár.ro

Nyári iskola Vasile Lucaciuban

vA Szatmárnémeti „Dr. Vasile Lucaciu" Általános Iskola tanerőinek egy csoportja, változatos, kellemes és hasznos tevékenységekkel várták és várják továbbra is julius 23-ig a vakációzó diákokat.

Vonzó, érdekes és sokrétű tevékenység zajlik ebben az időszakban naponta 10-től 13 óráig. A sporttevékenységek és szabadtéri játékok összefonódnak a kézügyességfejlesztő, kreatív és ötletes tevékenységekkel.

Ezen a héten k ülönféle nyersanyagok és eszközök felhasználásával a diákok a tanerők közreműködésével és felügyelete alatt hajtogattak flamingó virágot valamint könyvjelző „bohócot" (origami), gipszfigurákat öntöttek különböző formába, melyeket később kifestettek és hűtő-mágnes készült belőlük. Képkeretet ragasztottak színesre festett makaróniból, valamint más természetes anyagokból (csigák, kagylók). A fánksütésből és gyümölcssaláta készítéséből és evéséből mindnyájan kivették részüket. Gyönyörű ékszereket fűztek gyöngyökből, karkötőket, nyakbavalókat valamint fülbevalókat. Rengeteg kifestőt és rajzot színeztek, játszottak puzzle-t valamint kockából építettek.


Gyerekeknek kínál nyári elfoglaltságot az iskola
Gyerekeknek kínál nyári elfoglaltságot az iskola


Újrahasznosítható anyagokból játékokat készítettek, folytatván a vakációban is a „Märchen aus dem Spielzeugwald - Mesék a játékerdőből" elnevezésű Comenius pályázat tevékenységeit. Naponta kellemes kikapcsolódást nyújtottak a bibliai énekes- rajzos- hangszeres- mesés tevékenységek. A rendezvényeken pedig nem csak a tanintézmény diákjai vettek és vesznek részt, hanem rokonaik, barátaik is, sőt, más iskolákból és Magyarországról, nagyszüleiknél vakációzó gyerekek is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: