2014-06-23 14:31:41• hírek • Szatmár.ro

Nyári hagyományőrző táborok a Borókagyökér Egyesülettel

Kézműves, családi és néptánc tábort is szervez idén nyáron az egyesület.

Több tábort is szervez idén nyáron a Szatmárnémeti székhelyű Borókagyökér Egyesület. A tervek között szerepel két kézműves, egy néptánc és egy családi tábor megszervezése is.

Időrendi sorrendben az első ilyen rendezvény a néptánctábor lesz. Ez július 6 és 12 között kerül megrendezésre a Szatmárnémetitől alig 4 kilométerre található Szejke-tanyán, ahol a résztvevők saját sátorban alszanak majd, a szervezők napi három étkezést, tisztálkodási lehetőséget, különböző hagyományőrző programokat és napi négy órányi táncoktatást ígérnek.

Elsősorban 10 és 14 év közötti fiatalok számára szervezik a tábort, de ha valaki fiatalabb vagy idősebb, őt is szívesen látják. A résztvevőket Kása Zsolt és Kása Melinda tanítják majd népi gyermekjátékokra és természetesen szatmári táncokra. A hagyományőrző foglalkozások részeként egyebek mellett kenyeret sütnek majd a táborban lakók.

Azok, akik részt vennének a táborban, de nem szeretnék az éjszakákat is ott tölteni - és a szülők idejéből is telik a fuvarozásra -, természetesen részt vehetnek csak a nappali rendezvényeken, sátorozás nélkül, ám így meglehetősen sok élményből kimaradnak. Ilyen az esti tábortűz, a szalonnasütés és az ehhez tartozó beszélgetések.

Néptánctábort is szervez a Borókagyökér Egyesület

A Borókagyökér Egyesület a székelyföldi Alsócsernáton szervezi meg július 19 és 26 között az I. Családi-tábort, amelyre értelemszerűen családok jelentkezését várják. Ez egy igazi csapat- és családépítő program lesz, amelyen minden korosztály és generáció jól érezheti majd magát.

Augusztus 3-9 között tartják meg a sorban a harmadik Kézműveshetet, amit majd augusztus 17 és 23 között a negyedik fog követni. Mindkettő helyszíne a már említett Szelyke-tanya lesz, előbbibe 7-14 éves, utóbbiba nagyobbak jelentkezését várják. Ezekben a táborokban a részvevők belekóstolhatnak a bútorfestésbe, a fafaragásba, gyöngyfűzésbe és kosárfonásba is.

További információk a táborokról a 0729-677-930-as telefonszámon kapható, vagy látogass el a Borókagyökér Egyesület Facebook-oldalára.

Hagyományőrző programokat tartanak a Szelyke-tanyán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: