2019-02-28 06:33:11• hírek • közlemény

Nyári gyakorlaton egy angliai diák a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark évtizedek óta tart szemléletformáló, oktató tevékenységet, gondoljunk csak a közkedvelt nyári táborra a Zoosulira, vagy az év közbeni erdei iskola foglalkozásokra. Ezek a  programok elsősorban az általános iskolás korosztálynak szólnak, míg a szakvezetések alkalmával  a középiskolai és egyetemi hallgatók tanulnak -többek között- az állatkertek szerepéről.

Évente több tucat egyetemi hallgató írja a szakdolgozatát a Nyíregyházi Állatpark  oktatási, turisztikai és fajmegőrzési tevékenységéről ,ráadásul a park közkedvelt nyári gyakorlati helyszín a felsőoktatási intézmények hallgatóinak is. Ezek a tanulók elsősorban Magyarországról érkeznek, de minden évben fogadunk külföldi diákokat is.
 

Az elmúlt esztendőkben többek között Malajziából, Romániából, Hollandiából jöttek hallgatók, akik több hétig tartózkodtak a Nyíregyházi Állatparkban s gyakorlati tudást szereztek az egzotikus állatok tartásáról. Jelenleg is folyik a nemzetközi oktatás, a magyar nemzetiségű ám már 9 éve Angliában élő és tanuló egyetemi hallgató, Ignáth Lili is itt les be a kulisszák mögé és elméleti, valamint gyakorlati oktatás keretében ismerkedik az állatkerti élettel. Gyakorlata során 2-4 napos váltásokban megismerkedett az itt élő 5000 állat tartástechnológiájával és takarmányozásával.
 

Lili, bár angliai állatkertek közül  is választhatott volna gyakorlati helyszínt, mivel évek óta figyelemmel kíséri a Nyíregyházi Állatpark életét és nemzetközi sikereit,  az egyik legnagyobb vágya valósult meg azzal, hogy itt töltheti el több hetes- egzotikus állattartási technológiák- szakmai gyakorlatát.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: