2009-08-20 12:54:44• hírek • Ferenczi Noémi

Nyári foglalkozások a Művészetiben

Idén először tartanak nyári foglalkozásokat a Művészeti Iskolában. Összesen 42 diák jár iratkozott fel.

„Idén először szerveztünk nyári foglalkozásokat és a jelek szerint, nem volt felesleges, hiszen elég sok diák jelentkezett. Az oktatók elmondása szerint, minden gyermek, fiatal nagyon szívesen jön gyakorolni, mert unatkoznak otthon. A tanulás szempontjából is fontos a tanultak felelevenítése, főleg a kezdő diákok számára. Ez jó lehetőség arra, hogy ismét belelendüljenek a gyakorlásba"- magyarázta Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója.

Az augusztus 3. óta tartó nyári foglakozásokra összesen 42-en iratkoztak fel, 14 gitár, 8 diák zongora, 8 művészi torna, 4 képzőművészet, 8 diák pedig könnyűzene oktatáson vesz részt. Az a diák aki még kedvet kap, továbbra is jelentkezhet az iskola titkárságán.

A tervek szerint az idei nyári foglalkozás egy előadással fog zárulni, mely egyben tanévnyitó előadás is lesz. Ez a fellépés jó alkalom lesz arra, hogy a kis művészpalánták bemutathassák a nyár folyamán tanultakat. Jövőre nyári tábor szervezését tervezi az iskola vezetősége.

A közelgő tanévkezdéssel kapcsolatosan afelől érdeklődtünk, milyen új szakok indulnak ősztől. Szatmárnémetiben operatőri, Tasnádon hegedű és népzene, Avasfelsőfaluban pedig könnyű- és klasszikus zene szakot indítanának.


Lelkes diákok a csütörtöki gitárórán
Lelkes diákok a csütörtöki gitárórán


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: