2010-08-03 14:32:50• hírek • Deák Anita

Nyári filmkínálat

A nyári időszakban valahogy sohasem kellett attól féljünk, hogy nem tudunk majd választani a kiemelkedő filmalkotások közül. A helyzet idén sem változott, most is elég szegényes a mozifelhozatal, de azért akad egy két érdemes darab.

Kétségkívül a nyár egyik legkiemelkedőbb alkotása Christopher Nolan új filmje, az Eredet (Inception), amely világszerte óriási sikert aratott, beleértve Romániát is. Igaz, a hazai box office listára nem került fel, úgy látszik nálunk a könnyedebb filmekre van inkább kereslet, első helyen áll ugyanis a Kéjjel-nappal (Knight and Day) című romantikus akció-vígjáték Tom Cruise-zal és Cameron Diaz-zal, ami tökéletesen megfelelő nyáresti kikapcsolódásnak. Van benne akció, izgalom, csipetnyi romantika és a helyszínek is szépek. Második helyen mindenki kedvenc ogréjának újabb, immár negyedik kalandja áll, a Shrek a vége, fuss el véle (Shrek Forever After), amelyben egy koboldnak hála, Shrek egy alternatív Túl az Óperenciában találja magát. A bevételeket illetően egész jó helyezést értek el a napon csillogó vámpírok is, vagyis az Alkonyat-sorozat legújabb része, a Napfogyatkozás (Eclipse), amely már kicsit érdekesebbre sikerült, mint a sorozat korábbi részei, igaz a könyvek közül is ez szolgáltatta a legjobb alapanyagot.


Shrek legújabb kalandja
Shrek legújabb kalandja


Azoknak akiket esetleg hidegen hagynak a kasszasikerek, és inkább valami tudatfilmet néznének, érdemes beülni Roman Polanski új filmjére, a Szellemíróra (The Ghost Writer), az alkotás remek képi világgal ellátott, lassú folyású politikai thriller, amolyan igazi Polanski stílusban.


Polanski legújabb filmje
Polanski legújabb filmje


A hétvégi premierek közül érdekesnek ígérkezik az amerikai toplistákon egész jó helyezést elért Salt ügynök (Salt) című kémfilm, amelyben Angelina Jolie egy CIA ügynököt alakít, aki kénytelen menekülőre fogni, miután megvádolják, hogy orosz kém. Szintén a hétvégén kezdik vetíteni a keleties hangulatú Az utolsó léghajlító (The Last Airbender) című élőszereplős rajzfilm feldolgozást is, amely egész jó tinifantasy-nak ígérkezett, ám az előzetes hírek szerint sajnos nem éppen a rendező eddigi legjobb filmje. Úgy látszik, hiába volt a rajzfilm komplex és szórakoztató, tele sokszínű és egyedi karakterekkel, a film változatban ezt valahogy nem sikerült vissza adni.


Angelina Jolie ezúttal CIA ügynök
Angelina Jolie ezúttal CIA ügynök



A nyári moziszezon ajánlata még a hónap közepén mozikba kerülő The Expendables című Dél-Amerikába tartó zsoldos csapatról szóló, igazi old school Sylvester Stallone akciófilm, valamint az augusztus végi Nagyfiúk (Grown Ups), amelyben öt régi jó barát, újra összejön egy hétvégi nyaralás erejéig, ahol aztán újra előjönnek a fiatalkori csínyek és tréfák, az Adam Sandler-filmek rajongói garantáltan élvezni fogják.


Nagyfiúk - Adam Sandler ötlete alapján készült a film
Nagyfiúk - Adam Sandler ötlete alapján készült a film


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: