2012-06-02 19:14:42• hírek • Szatmár.ro

Kiállítás nyílt Tokajon képzőművészeink alkotásaiból

Népes küldöttség utazott Tokajra június elsején, pénteken a Nyíregyházi Art Misszió illetve a Szatmári Képzőművészek Egyesülete közös szervezésében megrendezett képzőművészeti kiállítás megnyitójára.

Első útjuk a Hegyaljai Üdülőtelepre vezetett, ahol a magyarországi alapítvány ünnepélyesen megkötötte a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központtal illetve a Szatmári Művészeti Iskolával is az intézmények közötti együttműködési szerződéseket, melyet korábban  már megkötöttek a Szatmári Képzőművészeti Egyesülettel is. A hangulatos gulyásos ebéd után a társaság beugrott a városka központjába, ahol már javában állt a Bor Ünnepe rendezvénye és ahol a kiállítási helység található.

A kiállítást Svetz Izabella, a nyíregyházi Art Misszió alapítvány alelnöke nyitotta meg, méltatva a kiállító képzőművészeket és a megjelent szatmárnémeti személyiségeket. Nagy sikert arattak a szatmárnémeti zenész ifjak: Koncz Kriszta (zongora) Varga Zsuzsannával (hegedű) adtak elő klasszikus darabokat, majd Negrea George pár folk számmal lépett fel.

Beszédet mondtak Pop Felician, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója, Deac Mircea a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója és Gergely Csaba a Szatmári Képzőművészeti Egyesület elnöke, Varga Marika moderálása mellett. A szatmáriak kiállítása két hétig tekinthető meg Tokajban, majd az alkotásokat átszállítják Nyíregyházára az ottani Városi Galériába, egy következő kiállításra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: