2012-06-07 16:06:25• hírek • Póti Orsolya

Nyári fesztivállal ünnepeltek képzőművészeink

Újabb tematikus fesztivál keretében szervezett kiállítást a Szatmári Művészeti Iskola és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete, amely idén fennállásának 35. évfordulóját ünnepli. A több mint száz alkotást tartalmazó tárlat június 7-én nyílt meg az érdeklődők előtt a Polgármesteri Hivatal galériájában.

Noha a nyár még nem érkezett meg, de a képzőművészeink alkotásait jellemző meleg színek, és a diákok lágy muzsikái nyarat varázsoltak a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájába június 7-én.

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete nyári fesztivál keretében ünnepeli fennállásának 35. évfordulóját, melynek keretében tárlat nyílt az egyesület tagjainak munkáiból. A képzőművészeket csütörtök délután, 15 órától a Szatmári Művészeti Iskola zeneszakos diákjai köszöntötték klasszikus és könnyűzenei darabokkal, valamint Deac Mircea, a Művészet Iskola vezetője és Sasu Cristian alprefektus üdvözölte az egyesület tevékenységét.

A tárlat 28 művész 120 alkotását foglalja össze, festményeket, pasztelleket, grafikákat és egyéb látványos képzőművészeti munkákat.

A kiállító képzőművészek: Aurel Țenț, Belánszky Demkó Beáta, Cherecheș Alexandra, Ciubotaru Tamara, Dan George, Dorogi Béla, Dragoș Mădălina, Dragoș Vasile, Dulányi Ági, Erli Mária Tünde, Gergely Csaba, Horia Mihai Coman, Jenei Gréta, Keresztesi Monica, Kóter Vasile, Lakatos Miklós, Moldovan Cristina, Nicoară Ștefania Stanca, Păduraru Giorgiana, Pastor Mihaela, Podolyák Vilmos, Pop Adela Ștefania, Sălăjan Cătălin, Sebők Antal, Szodoray Parádi Hajnalka, Talpos Elisabeta, Tillinger Stefan, Vidami Clara.

A kiállítás július 4-ig látogatható.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: