2010-06-23 18:08:25• hírek • Szatmar.ro

Nyári buliajánlat

A nyaralási szezon közeledtével a Szatmár.ro is szeretne útmutatót adni olvasóinak, hol és hogyan szórakozhatnak felhőtlenül itthon, Erdélyben.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) idén is megszervezi a lassan már hagyományossá váló Eu táborát. Az eseményre június 29-e és július 4-e között kerül sor a Hargita megyei Marosfőn. A szervezők elmondása szerint, erre a táborra a családias hangulat és a vidámság a jellemző, ugyanakkor olyan a fiatalokat is érintő témákkal is foglalkoznak, mint például az itthon maradás, az itthoni, illetve külföldi munkalehetőségek. Az eseményre közel száz meghívottat várnak, akik napi két-három előadást tartanak különböző tematikában, az esti órákban pedig lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésekre az előadókkal.

A politikusok, egyetemi docensek, különböző intézmények vezetői előadásait felvonultató rendezvényre a szervezők a helyek korlátozott száma miatt 300 résztvevőt várnak. Bulik, koncertek, humorpercek, illetve különböző sportolási, kikapcsolódási lehetőségek várják a résztvevőket. A táborba minden olyan 17-35 év közötti szórakozni vágyót várnak, akiknek fontos sorsuk, jövőjük és szeretnek is ezen elmélkedni, gondolataikat megosztani másokkal. A szervezők Szatmárnémetiből körülbelül 20-25 fiatal jelenlétére számítanak.
A részvételi díj a szállástól függően 40, 70, illetve 90 lej, ez az összeg a kétszeri étkezési költséget is tartalmazza.

Azok számára, akik inkább az óriási bulihangulatot szeretik, akik ha rövid ideig is de kicsit mások szeretnének lenni, mint amit a szülők, a tanárok, illetve a főnökök elvárnak tőlük, ismét jelentkezik a Félsziget Fesztivál. Az elsőként 2003-ban, a budapesti Sziget mintájára megszervezett fesztivál igen hamar az erdélyi, majd a teljes romániai fiatalok egyik kedvenc kikapcsolódási lehetőségévé vált. A szervezők már a kezdetekben is igyekeztek híres hazai és külföldi előadókat felvonultatni, mára pedig már olyan rangos zenészeket tudhatnak fellépőik között, mint a Ska-P, a Korn, The Rasmus, vagy a Europe. A nyolcadik kiadásánál tartó Félsziget Fesztiválról a szervezők elmondták, hogy nem csak rengeteg koncertből válogathatnak az oda látogatók, de extrém sportok, filmvetítések, humor, sportbajnokságok is várják a kikapcsolódni vágyókat.


Ők már ott voltak, mostrajtad a sor
Ők már ott voltak, mostrajtad a sor


Több civilszervezet is jelen lesz az eseményen, sátraiban pedig érdekes témák kerülnek megvitatásra. A bérlettel rendelkezők a hűsölés érdekében ingyen látogathatják a Weekend strandkomplexumot. Az augusztus 26-29 között tartott fesztiválra jegyeket elővételben a szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés irodájában hétköznap 9-16 óra között kaphatóak. Az elővételben vásárolt bérlet ára 199 lej június 21 és augusztus 25 között, a napijegyé pedig 80 lej, augusztus 25-e után már csak a helyszínen fogják árusítani ezeket, ahol a bérlet ára 240 lej, míg a napijegyé 100 lej lesz.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: