2013-05-02 14:05:55• hírek • Póti Orsolya

Nyaraló szatmáriak: Bulgária volt és maradt is a legnépszerűbb úti cél

A szatmári nászutasok egzotikus szigetekre utaznak, az egyszerű nyaralni vágyóknak az ár-érték arány nagyon fontos, ezért főleg Bulgáriát, Görögországot vagy Törökországot választják. Franciaországot és Egyiptomot viszont kifejezetten kerülik mostanában a szatmáriak.

Bulgária, a még mindig elképesztően olcsó és gyönyörű ország jogosan került a legnépszerűbb úti célok listájára. Csodaszép tengerpart, új és kényelmes szállodák, különféle kirándulási lehetőségek, finom ételek és barátságos emberek várják itt a turistákat. Ez az úti-cél a legideálisabb választás a nagycsaládosok számára is, és mindazoknak, akiknek fontos az ár-érték arány.

Bulgária mellett Montenegró és a görögországi Haikidiki volt a legnépszerűbb az egyéni utazást választók körében, a repülős utazást igénylőknek pedig a törökországi üdülőhelyekre, Rodoszra, vagy szintén Halkidikire esett a választásuk - értékelte a tavalyi nyaralási szezont Tóth Tímea, a Solarex Tours munkatársa.

Elő-és utószezonban a bulgáriai utak rendkívül kedvezményesek, ezért ez az úti cél még mindig nagyon népszerű. Ezeken kívül sokan foglalnak elő horvátországi, görögországi és törökországi nyaralásra is - főként azok, akik akik napsütésre és tengerre vágynak.

A nászutasok körében az egzotikusabb vidékek, így a Kanári-szigetek, a Baleár-szigetek a népszerűbbek, a nagycsaládosok pedig a görög szigeteket választják előszeretettel.

Az utazási ügynökök nem tapasztaltak számottevő különbséget a tavalyi és az idei forgalom között: nincs csökkenés sem, de kimagasló plusz foglalást sem észleletek.

„Az utazók figyelmébe ajánljuk a Karthago és az IBUSZ tematikus heteit, melynek keretében igyekeznek kedvet csinálni egy-egy desztinációhoz úgy, hogy foglalás esetén jelentős kedvezményt biztosítanak az utazni vágyóknak" - magyarázta Tóth.

Az utazási iroda munkatársait megkérdeztük arról is, hogy melyek a kevésbé kedvelt úti célok a szatmáriak körében. Ezek között szerepel Franciaország, a magas áraknak köszönhetően és Egyiptom, az ott zajló tüntetések miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: