2014-08-05 15:18:05• hírek • (x)

Nyaralj Karpathoson, a szenvedély szigetén

A Challenge Travel egy igazán különleges, de olcsó görögországi nyaralásra várja a jelentkezőket.

Karpathos, a szenvedély szigete félúton van Kréta és Rodosz között. Az apró dél-égei ékszerdoboz egész évben csodálatos klímával várja a különlegességre szomjazó utazókat. Kincsei között meredeken a tengerbe zuhanó sziklafalak, csupasz hegyhátak, erdős hegyoldalak, eldugott öblök, aranyló homokos strandok, olívaligetek, kulturális események, gasztronómiai különlegességek, tradíciók keverednek. Karpathos igyekszik minden látogatója kedvében járni: itt található a világ egyik legszebbjének tartott Apella strand, a kedvelt szörfparadicsom, Afiartis, a lenyűgöző panorámát nyújtó hegycsúcs, a Kali Limni, az eleven múltként fölénk magasodó Olympos falu.

Kihagyhatatlan a helyi tésztakülönlegesség, a kézzel sodort makarunes és a töltött cukkinivirág megkóstolása, Kastellia mélyének felfedezése, a képeslapokról visszaköszönő Menetes, Kyra Panagia és Mesochori meglátogatása, a vad, északi partok bebarangolása, a pigadiai esti forgatag, egy tradicionális zenés est a parti amfiteátrumban, egy focimeccs valamelyik helyi stadionban, lustálkodás Ammopi vagy Lefkos egymás mellett elnyúló öbleiben. Karpathoson természetes, hogy népviseletbe öltözött asszonyok jönnek szembe velünk mindennapi teendőik során, nem szabad meglepődni, ha egy kecske is útitársunk lesz hajóval Sariára tartva, fogadjuk széles mosollyal a helyiek barátságos köszönését, szedjünk zsályát és oregánót sétáink során, s ha a buszsofőr azt mondja, "tánc", hát nevessünk és táncoljunk vele!

Karpathos az egyik legvadregényesebb sziget Görögországban, és szerte az Égei-tengeren. Vonzó természeti adottságai, bájos települései, a szigetet körülvevő, kristálytiszta tenger egy életre szóló élményt ad a Karpathosra látogatóknak. A sziget turisztikailag nem olyan felkapott, mint pl. a valamivel délebben található, legnagyobb görög sziget Kréta, vagy a testvérsziget Rodosz - így Karpathos nagy része érintetlen, nincsenek hosszú szállodasorok a tengerparton, nem özönlötték el a nyaralók. Csendes jellege miatt a sziget elsősorban a nyugodt pihenést, valamint a túrázást, a természet szépségeit, a nem mindennapi strandokat kedvelők választása.

Nyaralj Karpathoson

GLIKO ONIRO STÚDIÓK** - A „gliko oniro" görögül azt jelenti, „édes álmok". Ebben a környezetben garantáltan szépet fognak álmodni. A házat teraszosan építették és ennek köszönhetően minden stúdió/apartman Lefkos fő-strandjára és a tengerre néz. A homokos strand kb. 170 m távolságban található, a legközelebbi kisbolt kb. 100 m-re, a központ pedig kb. 300 m-re fekszik a háztól.

A ház tulajdonosa egy helyi halász, akinek családja a Captain's Home hal-tavernát vezeti, kb. 450 m távolságban a háztól. A taverna szinte a tengerparton fekszik és a Gliko Oniro vendégei többnyire kedvezményes fogyasztásban részesülnek.  Ez a csodálatos nyaralás augusztusban 390 euró/fő-be kerül! Az árban benne van az utazás repülővel Budapestről, a 7 éjszakás szállás stúdiókban önellátással, valamint a repülőtéri illetékek.

További információkért érdemes felkeresni a Challende Travel honlapját, vagy érdeklődni lehet a 0361-413-093-as telefonszámon, illetve az utazási iroda székhelyén a  N. Golescu utca 7 szám alatt, a Nagypiac szomszédságában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: