2008-02-06 11:14:51• hírek • Szatmar.ro

Biztosítási csalás, filmbeillő módszerrel

biztositasicsaloEgy magyarországi férfi megrendezte saját halálát egy 250 millió forintos biztosításért.
Jelentős összegű életbiztosításokat kötött, megrendezte saját halálát, majd hat évig bújkált a hatóságok elől egy magyarországi férfi, hátrahagyva otthonát, családját és barátait. 
 
A. Zoltán Rex 2000 júliusa és novembere között hat nagy összegű biztosítást kötött, összesen 252 millió forint értékben. A.Z.R. 2001 szeptember 17-től családjával és közeli barátaival a görögországi Tolo városában nyaralt. 2001. szeptember 26-án szörfözés közben a tengerbe esett, majd eltűnt. A görög hatóságok nagy erőkkel kezdték keresni, majd fél évig tartó vizsgálat után végül lezárták a nyomozást.

A nyaralásból hazaérkezve a gyanúsított felesége levélben értesítette a biztosítókat a halálesetről, majd megbízott egy ügyvédet, hogy az járjon el a biztosítások ügyében.
 
A Budapesti II-III. kerületi Bíróság végül 2003. január 23-án A.Z.R.-t holtnak nyilvánította, a BRFK azonban a biztosítók feljelentése alapján 2003. májusában nyomozást rendelt el, amit 2006. júniusában megszüntettek.
A biztosítók közül az Allianz Hungáriának, az Unionnak és az Uniqának 60-60 millió, az ING Biztosítónak 40 millió, a Generali-Providenciának 30 millió, az Európai Utazási Biztosítónak pedig 2 millió forintot kellett volna fizetnie az elhunyt özvegye számára, amit azomban nem fizettek ki, hivatkozva a nyomozásra.

2007-ben a Nemzeti Nyomozó Iroda olyan információ birtokába jutott, mely szerint a férfi életben van. Azonnal nyomozás indult, melynek eredményeképpen a cseh rendőrök egy tanyán lefülelték a csalót, majd novemberben átadták a magyar hatóságoknak és azóta előzetes letartóztatásban van. A cseh rendőrök lefoglaltak A.Z.R.-nél egy Boros László nevére kiállított hamis vezetői engedélyt is, melybe az ő fényképe volt beragasztva.

A férfi kihallgatása során részletesen beszámolt a történtekről. Elmondta, hogy felesége illetve barátai segítségével hogyan rendezte meg a balesetet.

"Halála" után hetekig Krétán rejtőzködött, majd Olaszországon át Csehországba utazott és azóta ott bújkált. A történet pikantériája, hogy A.Z.R. felesége, aki pontosan tudta, hogy férje nem halt meg, 2005-ben ismételten házasságot kötött.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: