2018-05-15 10:21:13• hírek • Oszkó Viktória

Nyakunkon a ballagás: több helyen kell majd nagyobb forgalommal számolni

Csokorba gyűjtöttük a közelgő ballagások időpontjait a Szatmár.ro olvasói számára. Már most érdemes ezeket feljegyezni a naptárakba.

Érdemes lesz előre megtervezni majd a napot, ugyanis Szatmárnémetiben jelenleg több ponton is útfelújítási munkálatok zajlanak. Ez már önmagában forgalomkorlátozással jár, megnehezíti az egyes útszakaszokon való parkolást is, hát még ha ehhez hozzávesszük, mi történik akkor, ha a magyar középiskolákiskolák ballagó diákjai miatt több száz, akár ezer fős tömeg gyűlik össze egy-egy helyen.


Időrendben kezdjük a sort a Kölcsey Ferenc Főgimnáziummal. Az iskolai ballagás május 24-én, délután 17:00 órától kezdődik a tanintézmény épületében, így jövő héten csütörtökön, a délutáni órákban a központban, a rendőrség környékén a Ioan Cuza, a Mihai Eminescu és a Mircea cel Batran utcákon egészen biztosan egymás hegyén-hátán állnak majd az autók.


A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum egy nappal később, május 25-én, délelőtt 11.00 órától a székesegyházban tartja hagyományos ballagási ünnepségét, így a régi központban, a környező utcákon biztosan nem lesz egyszerű a közlekedés.


Május 26-án, szombaton délelőtt 10.00 órától a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban is útjukra engedik a diákokat, így az iskola környékén, a központban, a környező utcákban fennakadásra kell majd számítani.


A Refi ballagása már a Városnapok ideje alatt fog zajlani, ami sok autóval érkező érdeklődőt vonz majd a megye különböző pontjairól, külföldről is biztosan sokan térnek haza, hogy együtt szórakozzanak a régi ismerőseikkel, ami szintén nem könnyíti meg a helyzetet. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: