2012-09-27 21:12:44• hírek • Szatmar.ro

Nullára vesztette el a szettet az Olimpia a Rapid otthonában

Csütörtök este Bukarest Giulesti nevű negyedében ért véget a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapatának útja a Román Kupa 2012-2013-as kiírásában. Az együttes sorsa gyakorlatilag a 16-os döntő sorsolásánál eldőlt és esélyein az sem segített, hogy a tévéközvetítés miatt végül a Rapid otthonában kellett pályára lépnie.

A sárga-kékek 25 percig bírták a Rapid mezőnyfölényét. Ekkor Alexandru Ionita húzott el Mot mellett és talált a kapuba. Hat perccel később ismét a Köln által leselejtezett csatár villant: egy kényszerítőzés után emelt a kapuba. Újabb négy minutummal később a brazil Renan Silva távoli bombája után kötött ki a hálóban a labda.

A szünet után a brazil légiós folytatta a gólgyártást. Előbb az 54. percben Suta védte be újabb távoli lövését, majd a 71. percben teljessé tette mesterhármasát. A végeredményt a fiatal Andrei Coilacu állította be egy szép csavarással.

Az Olimpia a szünet előtt Feier fejesével, a pihenő után pedig Dragos ziccerével jelentkezett a tartalékos Rapid kapuja előbb. A legnagyobb gólszerzési lehetőséget azonban Gavrilescu szalasztotta el, aki a ráadás pillanataiban bombázott a kapu fölé egy tizenegyest.

Noha a 6-0-ás vereség soknak tűnik, az Olimpia kupabeli teljesítménye mindenképpen megsüvegelendő, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy két második osztályú ellenfelet, a Nagyváradot és a Nagybányát is kiejtett.

Ami a harmadik osztály bajnoki küzdelmeit illeti, a kupameccs miatt az Olimpia hétfőn játssza le ötödik fordulóbeli meccsét. Akkor az Arad megyei Pankotában lépnek pályára Csík Tibor tanítványai 15.00 órai kezdettel.

Román Kupa, a 16 közé jutásért:
Bukaresti Rapid-Szatmárnémeti Olimpia 6-0

gólok: Ioniţă (25., 32.), Renan (35., 54., 72.), Ciolacu (75.)
Az Olimpia összeállítása: Şuta - Moş, Micaş, Iuhas, Homorozan, Ghiriti (Gavrilescu 26.), Mihai Pop, Dragoş (Dănilă 69.),Villand, Molnar, Feier (Marinaş 46.).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: