2010-09-30 14:28:02• hírek • Szatmár.ro

Növénytermesztői és könyvelői átképzés

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM), a nyári hónapokban beharangozottakkal ellentétben, októbertől mégis indít új átképzéseket.

Az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (ANOFM) már közzétette honlapján (www.anofm.ro) azokat a megyéket, amelyekben továbbképző, illetve átképző tanfolyamokat rendeznek a munkanélküliek számára.

Bár a korábbi hónapokban Gheorghe Tilibasa, a Szatmár megyei ügynökség vezetője azt nyilatkozta, hogy valószínűleg nem lesz pénze megyénknek újabb képzéseket szervezni, úgy tűnik, a helyzet változott.

Október elsejétől két képzésre is jelentkezhetnek az érdekelt állástalanok: könyvelőségi és növénytermesztési tanfolyamra.

Az ősz folyamán így két kurzust is szerveznek leendő könyvelők számára - ötven személy képzését biztosítva ezzel, ugyanakkor tizennégy munkanélküli végezheti el az országos ügynökség által finanszírozott növénytermesztési tanfolyamot.

 

A szakképesítő kurzusok elvégzésével, a hivatal azt reméli, hogy sikerül majd elhelyezkedniük a sikeresen vizsgázóknak, ezzel pedig csökkenhet valamelyest a munkanélküliség a megyében.

2009-ben például 496-an végeztek el sikeresen valamilyen szakképesítő kurzust a megyében, akik közül 209-en találtak állást az általuk kitanult munkakörben, viszont azok közül, akiknek kevesebb mint három évük volt a hivatalos nyugdíjkorhatárig, egyetlen személyt sem alkalmaztak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: