2008-03-04 20:00:49• hírek • Anna Szelényi

Növények a tisztább levegőért

Dekoratív jellegük mellett, a növények számos jótékony hatással rendelkeznek.

Mi a legjobb módja a házban lévő levegő tisztításának? Helyezzenek el minimum 7 növényt minden szobában. A belélegzett levegő sokkal tisztább lesz.

Minden növény tisztító hatással rendelkezik. Nem hiába ültetnek Kínába fákat, hogy csökkentség a szennyezettség mértékét.

A lakásban a gyorsan növekvő növények (kúszónövények) a legideálisabbak. Ugyanakkor nem kell kidobni a kaktuszt sem. Habár lassan nő, a kaktusz is levegőtisztító hatással bír.


A házon belüli szennyeződés

A festékek, a tisztító szerek és a műanyagok toxikus párát bocsájtanak ki. Még a szigetelő anyagok is, az álmennyezet, és a bútor is különböző illatokat bocsájtanak ki. Tudták, hogy a körömlakkoldó szer is mérgező? Egy kála megfelelően eloszlathatja ezt a tokszitást.

A sáfrány is megfelelő a levegőben lévő szennyeződések eloszlatására, valamint a pálma és a bambusz felszívják a levegőben lévő ammóniát.


Hogyan reagálunk a szennyeződésre?

A lakásban lévő szennyeződés sok esetben kiválthat fejfájást, légszomjat, fáradtságot, hányingert és allergiákat. A leginkább veszélyeztetett egyének közé tartoznak az asztmás személyek.

Növények az irodában

Ne hezitáljanak növényeket elhelyezni az irodában. Egy Washington- i felmérés szerint azok az egyének, akik egy növényekkel ellátott irodában dolgoznak 12%- al produktívabbak és kevésbé ingerültek, mint a növénymentes irodában dolgozó személyek.

Ennek ellenére nem javallott az erős illatú növények (virágok) elhelyezése a lakásban, főleg a hálószobában, mivel nagy valószínűséggel megzavarhatja álmukat.

Ha a házban gyerekek is tartózkodnak, ne szerezzenek be színes gyümölcsökkel rendelkező toxikus növényeket.

A gyerekeket ritkán vonzzák a növények, de ha a közelükben színes gyümölcsökkel ellátott növények helyezkednek el (pl. Solanum, amelynek gyümölcsei mérgezőek), hajlamosak azokat elfogyasztani.

Végkövetkeztetésként elmondható, hogy minél több növényt helyeznek el a lakásban, annál tisztább lesz a belélegzett levegő.

Sz.A.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: