2015-12-03 14:59:05• hírek • Kocsis Zoltán

Novemberben tovább nőtt a munkanélküliség Szatmár megyében

Októberben már megszakadt a munkanélküliségi ráta csökkenésének folyamata Szatmár megyében, novemberben pedig tovább nőtt a munkahellyel nem rendelkezők száma - számol be a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség (AJOFM).

A legfrissebb, novemberi statisztikai adatok szerint Szatmár megyében az év utolsó előtti hónapjában 3,75%-os volt a munkanélküliek aránya. Ez nem csak októberhez képest több 0,12%-kal, de a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest is 0,37%-os növekedést mutat.

Az adatokból az is kiderül, hogy a megyében november utolsó munkanapján 5855 volt a munkanélküliek száma - közülük 2485 volt a nő és összesen 665-en kaptak szociális támogatást.

Az AJOFM szerint az emelkedést az magyarázza, hogy az elsősorban nyáron végezhető munkák (mezőgazdaság, építkezés, stb.) szezonja lejárt. Ez csak részben magyarázza azonban azt a növekedést, amely a tavalyi év hasonló periódusához képest is észlelhető - még ha oly csekély mértékű is.

Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint Romániában októberben (a novemberi adatok még nem láttak napvilágot) 4,88% volt a munkanélküliek aránya. Az év tizedik hónapjában 434.568 regisztrált munkanélküliről tudott a hivatal, közülük pedig 98.685-en kaptak támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: