2012-09-25 15:08:14• hírek • Szatmár.ro

Novemberben lesz a Széchenyi-vetélkedő

Mint korábban már jeleztük, az Országos Széchenyi Kör szatmárnémeti szervezete a középiskolások számára az idén is megrendezi a XIX. századi magyar reformmozgalom elindítója, gróf Széchenyi István életéhez és munkásságához kapcsolódó vetélkedőt.

Az érdekeltek ezúttal november 16-án, pénteken délután  3 órától, a Református Líceum dísztermében mérhetik össze tudásukat. A téma: Széchenyi legfontosabb és egyben legnagyobb visszhangot kiváltó műve, a Hitel, melynek legtöbb mondanivalója napjainkban is időszerű.

A szervezők nem annyira idézeteket kérnek, mint inkább rövid tartalmat, ha úgy tetszik esszenciát, például az egyes fejezetek pármondatos összefoglalóját. Nagy vonalakban, akár futólag ismerni kell a Hitel létrejöttének okait, előzményeit és körülményeit, illetve a körülötte zajló vitát. Ehhez jó, ha beleolvasunk (a vonatkozó fejezetet kikeresve!) a „legnagyobb magyarról" írt két-három monográfiába. Mint például Kunszabó Ferenc És  ég az oltár vagy Spira György Széchenyiről című könyvébe.

Az előző két vetélkedőhöz híven, most is egy-egy háromfős csapatot várunak minden középiskolától, nagyobb tanulólétszáma miatt a Kölcsey Főgimnázium és házigazda minősége okán a Református Líceum két-két csapatot is indíthat. Kivételes esetekben, például a kevés magyar diákkal rendelkező vegyes tannyelvű iskoláktól, akár egy-két személy jelenkezését is elfogadják a szervezők.

A legjobbakat ezúttal is pénz és könyvjutalomban részesülnek, de valamilyen ajándékot mindenki kap. A vetélkedőre november 10-ig lehet jelenkezni, a 0261-710143 vagy a 0788-715-687-es telefonszámon vagy a sike.lajos@maszol.ro e-mail címen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: