2013-10-29 17:19:14• hírek • Kocsis Zoltán

Novemberben folytatódik a faültetési akció

A tavaszi faültetési akciók sikerén felbuzdulva a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség kezdeményezésére novemberben újabb több tízezer csemetét ültetnek el Szatmár megyében. Ennek megvalósításához a szervezők önkéntesek segítségéhez folyamodnak.

A tavasz folyamán több mint 6190 facsemetét sikerült elültetni megyeszerte, ennek folytatásaként pedig november 1-30. között további 23.643 csemetét szeretnének kiültetni a szervezők. Az akció célja egyrészt a települések bel- és külterületén növelni a zöldövezetek és a fás területek nagyságát, másrészt pedig a degradált területek hasznosítása, feljavítása. Az ügynökség és a megyei tanács vezetői szem előtt tartják az Európai Unió azon előírását is, mely szerint a településeken a zöldövezetek egy főre eső mennyisége el kell érje a 26 négyzetmétert.

Ennek következtében a következő hónapban 23.643 csemetét, elsősorban kocsányos tölgyet, vörös tölgyet, kőrist, juhart, nyárfát, kocsánytalan tölgyet és fehér akácot kívánnak elültetni. Egyelőre 12 polgármesteri hivatal és 19 oktatási intézmény jelezte: szeretne részt venni az akcióban. Az érdeklődők a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél vagy a megyei tanácsnál jelentkezhetnek.

Ezzel párhuzamosan, a „Nitrátszennyeződés integrált ellenőrzése" elnevezésű kormányprogram keretein belül Aranyosmeggyesen és Borválaszúton nem kevesebb, mint 50.000 csemetét ültetnek el a környezetvédelmi minisztérium finanszírozása segítségével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: