2011-10-25 09:20:34• hírek • Kocsis Zoltán

November közepén érkezhetnek meg az oltóanyagok

Lidia Tamas
Lidia Tamas

Ha minden a tervek szerint halad és elmarad a szokásos fellebbezés a közbeszerzési licit után, akár november közepén megérkezhetnek az első influenza elleni oltások, mondta Lidia Tamas, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakembere.

Tamas elmondta, az oltóanyagok beszerzése két szakaszban és két különböző módon zajlik majd le. Egyrészt, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság kapott összesen 70.000 lejt az államtól, hogy ezen összegből ő maga írja ki a közbeszerzési árverést. Ebből a pénzből megközelítőleg ötezer dózist tud majd venni az intézmény és amennyiben nem lesz fellebbezés, akkor az oltóanyagok november közepén érkezhetnek meg.

Ez az ötezer dózis viszont messze nem elég, mivel a tavaly télen Szatmár megyében összesen 20.000 dózist osztottak ki. Ezt a problémát az egészségügyi minisztérium orvosolhatja, amely szintén licitet ír ki. Az így beszerzett gyógyszereket pedig leosztja a Megyei Közegészségügyi Intézetek között. Amint Tamas elmondta, a szatmári intézmény 40.000 dózist igényelt, mivel 2009-ben 50.000 adagot osztottak szét.

A szakember elmagyarázta, hogy igyekeznek a célcsoportok tagjai között szétosztani az oltóanyagokat, ezek pedig főleg a 65 évet betöltött személyek. A dózisok kiosztása főleg a családorvosok közreműködésével zajlik majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: