2019-10-24 15:41:34• hírek • Bede Emőke

November közepéig kell kijavítania a kivitelezőnek a Kispiacon tapasztalt hibákat

Szatmárnémeti városvezetője kedden azzal a szándékkal érkezett a Kispiacra, hogy átvegye a korszerűsítési munkálatokat, azonban a helyszínen azzal kellett szembesülnie, hogy az elvégzett munka bizony több helyen is hagy kivetnivalót maga után.

Mint arról korábban beszámoltunk, a piac területén egy teljesen új épületet húztak fel, melynek földszintjén a tejterméket árusítók kapnak helyet, az emelet pedig a piacfelügyelőésgi irodáknak és az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (D.S.V.S.A) vizsgálati helyének ad majd otthont. Az új épületen kívül fém tetőszerkezet kerül az udvarra is, valamint egy új közvécé is épült. A 1,5 millió lej összértékű beruházást a helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a 2018. október 1-én megkezdett munkák kivitelezési határideje pedig első körben 10 hónap volt, viszont nagyon úgy tűnik, hogy további csúszásokkal számolhatunk.


De hogy pontosan mikor jár le az önkormányzat által kiszabott határidő? Erről kérdeztük Kereskényi Gábor polgármestert. Az elöljáró mindenek előtt rávilágított, hogy az újonnan elkészült épülettel nem volt gond, az megfelelt a kivitelező felé támasztott elvárásoknak. A problémát a járófelületek minősége okozta.




„Az a speciális aszfalt, amit használtak, már most több helyen meg van repedve, illetve vannak bizonyos részei a piacnak, ahol az esővíz nem a lefolyók irányába folyik. Elfogadhatatlan, hogy a piaci árusokat és az üzlethelyiségeket ilyen körülményeknek tegyük ki” - nyilatkozta a Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi. Hozzátette, a Szilágy megyei kivitelező már ígéretet tett, hogy orvosolni fogja a jelzett hibákat, melyre a hivataltól november 13-ig kapott haladékot. A polgármester bízik benne, hogy a cég komolyan fogja venni a dolgot, és mihamarabb megtörténhet az átadás, hiszen a munkálatok befejezése nem csak az önkormányzat, de a kivitelező érdeke is, ellenkező esetben ugyanis komoly pénzösszegtől eshet el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: