2014-10-15 16:44:02• hírek • Szatmár.ro

November 22-én tartják a II. Kolbásztérinbábát

Várják az ötfős csapatok jelentkezését a kolbászfesztiválra és versenyre.

Ez év elején tartották meg az első szatmári kolbászfesztivált, a Kolbásztérinbábát. Az első kiadáshoz képest azonban elég sok változás történt. Kezdjük a legfontosabbal, az időponttal. Nem kell egy évet várniuk a hentescsapatoknak, hogy újra megmérkőzhessenek kolbászkészítésből, hiszen már idén novemberben megtartják a rendezvényt. A helyszín is változott: a Grand Mall emeleti rendezvényterme ad majd otthont a versenynek, a csapatok pedig a teraszon, szabad ég alatt süthetik majd ki a helyben elkészített kolbászokat.

Marad viszont az első kiadás alkalmával is tapasztalt jó hangulat, na meg a finom kolbászok, amelyeket majd meg is lehet persze kóstolni.

A szervező Borókagyökér Egyesület vezetőjétől, Lőrincz-Szejke Judittól megtudtuk: eddig nyolc csapat jelentkezett a megmérettetésre. A zsűri nem csak a helyszínen készített kolbászok ízét, állagát, fűszerezését fogja díjazni, hanem kitüntetésben részesül a legjobb csapat-egyenruha és a legösszetartóbb csapat is. A díjak sorában szerepel a legjobb asztali díszért járó elismerés - ez az a húskészítményekből és természetesen kolbászból elkészített "szobor", amely az első Kolbásztérinbábán minden csapat asztalán megtalálható volt és igen nagy sikertt aratott.

A zsűri elnöke előreláthatóan a Szabadtűzi Lovagrend főkancellárja, Bágyok Károly lesz. A rendezvény hangulatát több népi együttes fellépése emeli majd.

Akik csapattal, versenyzőként szeretnének részt venni a II. Kolbásztérinbábán, azok bővebb információkat kaphatnak erről, illetve jelentkezhetnek a 0729-677-930-as telefonszámon, a borokagyoker@gmail.com e-mailcímen, vagy a Facebookon felkeresve a Borókagyökér Egyesület oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: