2014-11-15 19:35:05• hírek • Szatmár.ro

November 18-án: Szent Márton ünnepe Szatmárnémetiben

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Liceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 18-án Szent Márton napi ünnepséget szervez.

A rendezvényen idén körülbelül 1000 gyermek vesz részt a Hám János római-katolikus óvodából, a 9-es számú óvodából, a Német Liceum kisiskolásai közül, Béltekröl, a 10-es Számú Általános Iskolából és a Kálvária templom román közösségéből.

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, saját készítésű lámpásaikba a gyertyákat a német Liceum önkénteseitől vásárolják meg karitatív szándékkal. Az összegyüjtött adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas a rászoruló családok megsegítésére fordítja.

A rendezvény 16:45 órakor a Kálvária templomban kezdődik ahol a kicsiket, óvodásokat, előkészitő és első osztályosokat a német közösség plébánosa fogadja. A Márton-napi felvonulás 17:30 órakor indul a római-katolikus katedrális elől a fényi, csomközi és csanálosi Egyesített Fúvószenekar vezetésével.

A gyermekek tanítóikkal és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal fognak vonulni. Megkerülve a parkot elérnek a Kálvária templomhoz ahol a 2-4 osztályos gyermekeket sokszínű programok várnak. A gyermekek Márton-napi énekeket énekelnek és három nyelven imádkoznak. A Kálvária templom közösségének plébánosa mesél majd a gyermekeknek Szent Márton jó cselekedeteiröl.

Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében énekelve kivonulnak a templomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: