2009-06-18 12:52:40• hírek • Parajdi Andrea

Növelni kellene a dolgozók számát

Három napos humánerőforrás-képzéssel zárja Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a hollandiai Zutphen Önkormányzata a Logo East II projektet.

A Logo East II projektet Zutphen és Szatmárnémeti önkormányzatai másfél évvel ezelőtt indították el, abból a célból, hogy a helyi polgármesteri hivatal szolgáltatásait hollandiai példákra alapozva javítani tudják.

Az elmúlt időszakban sor került egy tréningre, ahol egy holland kommunikációs szakember tartott továbbképzést a helyi irodavezetőknek, majd a projektben résztvevő szatmári közalkalmazottak két héten át a Zutpheni önkormányzat működésébe is betekinthettek. Június 18 és 20 között pedig a program zárásaként ismét tréninget szerveztek. Városunkba érkezett Lia Von Rijen változásmenedzser, illetve Jacques Von Trommel projektmenedzser is, akik a Polgármesteri Hivatal négy irodájának alkalmazottjait készítik fel a projekt eredményeinek életbeléptetésére.

Koncz Andrea, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, Nemzetközi Finanszírozású Pályázatokkal foglalkozó irodájának a vezetője elmondta: a projekt ideje alatt alkalmuk nyílt felmérni a hiányosságokat, amelyek leginkább a kommunikáció területén jelentkeznek. - Nem az a cél, hogy a zutpheni példákat teljes egészében alkalmazzuk, egyszerűen csak idomulunk egy olyan rendszerhez amely megfelelően működik. Véleményem szerint irigylésre méltó az, ahogyan a holland testvérvárosunk önkormányzatában meg van szervezve a munkafolyamat, ott mindenki hónapokra előre tudja, hogy milyen feladatot kell ellátnia - mondja Koncz Andrea, irodavezető.



A zutpheni önkormányzat működésével ismerkednek a helyi közalkalmazottak.
Zutpheni szakemberek tartanak képzést helyi közalkalmazottaknak


„Szatmárnémeti Önkormányzatának nagyon kevés alkalmazottja van, ahhoz, hogy minden színvonalasan, a legjobb rendszer szerint működhessen több munkatársra lenne szükség"- fejtette ki lapunknak véleményét a projekt menedzsere Jacques Von Trommel. Annak ellenére, hogy Zutphen lakosságának száma valamivel több mint ötvenezer fő - tehát alig fele Szatmárnémeti lélekszámának - kétszer annyi közalkalmazottal dolgozik a hivatal, így tudják ugyanis ütemesen és minőségi színvonalon ellátni a feladatokat.

-Azzal, hogy most lezárjuk a programot természetesen semmi sem fejeződik be, az új elképzelések bevezetése lesz az igazi kihívás. A holland partnerek továbbra is segítenek abban, hogy jű irányelveken induljunk el - tájékoztatott Koncz Andrea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: