2010-11-15 14:56:00• hírek • MTI

Növeli a kapacitást a konzulátus

Napról napra növekszik azoknak a romániai magyaroknak a száma, akik a magyar állampolgárság megszerzése érdekében időpontot kérnek okmányaik benyújtására a Magyar Köztársaság Csíkszeredai Főkonzulátusán - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Balogh György konzul, a képviselet ügyvivője.

Elmondta, hogy jelenleg három ügyfélfogadó ablakhoz adtak időpontokat a jelentkezők számára. A főkonzulátus ügyfélvárójában nap mint nap hosszú sorokban állnak az egyszerűsített honosítási eljárás alapján magyar állampolgárságot igénylő székelyföldi magyarok, emellett állandóan foglaltak a képviselet telefonszámai is.

Balogh György konzul tájékoztatása szerint napról napra nő az időpontot kérők száma. Ezért a külügyminisztérium döntése értelmében hamarosan további két ügyfélfogadó ablakhoz lehet előjegyzésbe venni jelentkezőket, vagyis egyszerre több ügyfél adhatja majd be dokumentumait. Az ügyvivő az igénylők türelmét és megértését kéri, hangsúlyozva, hogy minden hozzájuk folyamodó ügyfél kérésének igyekeznek eleget tenni a főkonzulátuson.

"Bízom benne, hogy az első nagy érdeklődési hullám után sokkal egyenletesebben megy majd a munka" - jegyezte meg Balogh György. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a magyarországi hivatalokat is igénybe vehetik az érintettek. Így Magyarország összes településének anyakönyvi hivatalában be lehet adni a kérvényeket, Budapesten a kerületi anyakönyvi hivatalokban, továbbá a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális központjaiban is be lehet nyújtani a szükséges okmányokat - hangsúlyozta a csíkszeredai konzul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: