2008-09-15 17:42:09• hírek • Csenteri Judit

Növekvő nagyságú zöldövezetek

Az augusztus 25 és szeptember 5 közötti periódusban rekord mennyiségű, összesen 360 projekt érkezett a Környezetvédelmi Minisztériumhoz.

A projektek az ország különböző településein lévő zöldövezetek rendbetételéért vagy újjak létrehozásáért lettek benyújtva a minisztériumhoz a „Javítsunk a környezeten zöldövezetek létrehozásával a különböző lakóhelyeken" megnevezésű program keretén belül.

Az említett időszakban rengeteg nagyobb város nyújtott be projektet a Környezetvédelmi Minisztériumhoz úgy, mint Bukarest, Arad, Nagybánya, Bakó, Beszterce, Brassó, Nagyvárad, Craiova, Suceava vagy Vajdahunyad. A legtöbb projektet Arad (26), Iasi és Maros (25), Bihar (22) és Giurgiu (21) megyék nyújtották be.

A projektet elbírálásánál elsőbbséget fognak élvezni azok a lakóhelyiségek, amelyek még nagyon kis területű zöldövezettel rendelkeznek, illetve azok, amelyek lakossága igen nagy. Elsőbbséget élveznek továbbá azok a projektek is, amelyek révén új zöldövezetek jöhetnek létre, illetve, amelyek révén nagy mennyiségű hazai növényzet kerül elültetésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: