2009-01-24 16:56:31• hírek • Parajdi Andrea

Növekszik a vízszint

Hidrológusok előrejelzései alapján Románia északi részén az elkövetkezendő napokban, több folyó vízszintje is megnövekedhet.

A hőmérséklet emelkedése miatt több helyen is olvadásnak indultak a jéghegyek, amelynek következtében nagymértékben megnövekedhet az északon húzódó folyók vízszintje.

A hidrológusok szerint az esetleges veszélyhelyzetekre a Felső Szamos, a Felső Maros, a Tisza, az Iza és az Aries folyók közelében élőknek érdemes felkészülni. Az említett folyók mostani vízszintje akár 1, illetve 1,5 méterrel is megnövekedhet.

A vízszint növekedése a forgalomra is káros hatást mér, hiszen emiatt Nagybánya és Máramarossziget között már lezárták az utat, valamint nehézkes a közlekedés a DN18-as országút egy részén is. Egyébként az ukrán hatóságok is figyelmeztetnek, hogy az elkövetkezendő napokban akár egy méterrel is megnövekedhet a Tisza vízszintje.

-Mindenképpen figyeljük a vízszintek növekedését, és amennyire csak lehet megpróbáljuk megelőzni a felmelegedés okozta katasztrófákat - mondta az Országos Hidrológiai és Meteorológiai Intézmény szóvivője.

Hidrológusok előrejelzései alapján Románia északi részén az elkövetkezendő napokban, több folyó vízszintje is megnövekedhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: