2010-09-29 16:25:08• hírek • Szatmár.ro

Növekszik a légúti fertőzöttek száma

A lehűléssel Szatmár megye lakosságát sem kímélik a felső légúti megbetegedések: a virűózis betegek száma az elmúlt héten megkétszereződött.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság legfrissebb statisztikai adatainak összesítése során kiderült, hogy 240 személlyel többen betegedtek meg az elmúlt hét folyamán, mint ahány felső légúti megbetegedést regisztráltak szeptember 13-19. között.

Jelenleg 448 virózosos betegről és 65 tüdőgyulladásos esetről tud a hatóság. A szakértők szerint azonban a számuk októberben csak nőni fog.

A hűvös, hideg őszi időszakban a szakemberek azt javasolják, hogy kerüljük a sokaságot, gyakran szellőztessünk (ez otthonra és az intézményekre is érvényes, főleg a gyerekközösségek esetében), takarjuk el orrunkat és szánkat, amikor köhögünk, tüsszentünk vagy ásítunk.

Öltözködjünk rétegesen, hogy levehessünk egy réteg ruhát, nehogy kiizzadjunk, aztán pedig megfázzunk, mivel a megfázás jól előkészíti a terepet a fertőzések számára. Növelhetjük a szervezet ellenállóképességét C-vitamin segítségével, ezért ajánlják, hogy fogyasszunk sok nyers gyümölcsöt és zöldséget, esetleg vegyük be tabletta formájában a vitaminokat.

A virózisos megbetegedések a legkönnyebben a gyerekek körében terjednek, ezért rájuk különös figyelmet kell fordítani ilyen időszakban. A kisgyerekeket nem kellene játszóterekre vinni, hiszen közöttük nagyon hamar terjednek a vírusok, ugyanakkor a bevásárlóközpontokat is kerülni kellene, mert rájuk nézve ott is igen nagy a fertőzésveszély.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: